Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Stay hydrated: zóveel water moet je drinken op warme dagen

Op zomerse dagen moet je extra goed hydrateren.

water drinken

Summer is finally here! Deze week konden we ein-de-lijk genieten van zomerse temperaturen. Dat is natuurlijk heerlijk, maar zodra de zon schijnt is het ook belangrijk om goed te blijven drinken. Net als het smeren van SPF is dit eigenlijk altijd belangrijk, maar als het zonnetje volop schijnt nog nét iets meer. Hoeveel je precies op een dag moet drinken? Wij praten je bij.

Stay hydrated

Zodra de temperaturen stijgen, is het belangrijk om goed te blijven hydrateren. Grote kans dat je al wat extra (koud) water drinkt als het warm is, maar is dit ook genoeg? Bij extreem warm weer zweet je veel, waardoor je lichaam veel vocht verliest. Dit moet gecompenseerd worden, en daarom moet je de hele dag door goed drinken. Zélfs als je het gevoel hebt dat je lichaam dit niet nodig heeft, want schijn bedriegt.

2 liter of meer

Goed, het moge duidelijk zijn: bij warm weer moet je extra drinken. Maar hoeveel dan precies? Bij hoge temperaturen luidt het advies om minstens twee liter water per dag te drinken. Zweet jij veel? Dan is het verstandig om nog net wat meer te drinken. Misschien klinkt twee liter water voor jou als een onmogelijke opgave, maar dat is het zeker niet. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

Meer water drinken

Is meer water drinken voor jou een uitdaging? Dan helpen deze tips je waarschijnlijk een heel eind op weg:

  1. Drink meteen een groot glas water zodra je uit bed stapt. Een goed begin is het halve werk!
  2. Neem een waterfles mee als je de deur uitgaat. Maar ook als je thuisblijft of op kantoor zit: zet een fles naast je zodat je continu wordt herinnerd aan het feit dat je moet hydrateren.
  3. Stel elk uur een wekker in op je telefoon, zodat je niet vergeet om water te drinken.
  4. Drink bij elke maaltijd een groot glas water (of twee).
  5. Ben je niet zo'n fan van water? Maak er dan iets lekkers van door siroop, citroen, komkommer, frambozen, aardbeien of munt toe te voegen.
Lifestyle
  • Flair, Libelle
  • Adobe Stock