Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beautyvraag: 'Is het erg als ik niet dagelijks SPF smeer?

Wij hebben het antwoord. 

SPF

Van je haren stylen als ze nog net iets te nat zijn en mascara gebruiken die over de datum is, tot je make-up er niet af halen omdat je te moe bent. Je bent vast niet de enige die het af en toe doet, maar hoe erg is dit eigenlijk? In Grazia's Beauty Issue, die nu in de winkel ligt, zetten we de meest gemaakte beauty missers op een rij én delen we de oplossing.

Dagelijks SPF smeren

'Ik smeer niet dagelijks met SPF.' Het is een confession die veel mensen zullen herkennen. Inmiddels weten we allemaal wel dat het belangrijk is om elke dag – ja, ook in de winter en als de zon niet schijnt – te smeren met SPF. Toch schiet het er weleens bij in en sla je en paar dagen over. Maar hoe erg is het eigenlijk als je niet elke dag met SPF smeert? En wat is de oplossing?

Hoe erg is het?

UV-straling is de grootste veroorzaker van vroegtijdige huidveroudering. Pigmentvlekjes, fijne lijntjes en niet te vergeten een verhoogd risico op huidkanker: ze worden allemaal veroorzaakt door de zon. Je huid niet beschermen met een zonnebrand is misschien wel een van de grootste missers die je kunt maken.

De oplossing

Of je nu je SPF simpelweg vergeet of het achterwege laat omdat je een gekleurd tintje wilt: smeren is de enige oplossing. Het liefst met een SPF30 of hoger. Besef wel: een SPF in een dagcrème gaat vaak ten koste van andere effectieve ingrediënten in de crème. Bovendien moet je een SPF om de paar uur aanbrengen om je huid te beschermen. Dikke kans dus dat de bescherming in een dagcrème – zeker als je niet direct naar buiten gaat – bijna alweer is uitgewerkt zodra je de deur uitstapt. Dus: gebruik een normale dagcrème en breng daaroverheen een SPF aan.

Beauty
  • Grazia (Babette Dessing)
  • Adobe Stock