Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wil je hebben: Zeeman lanceert duurzame festivalcollectie

Geweldige items van gerecycled materiaal? Yes, please! 

zeeman

Heb jij deze zomer nog een festival op de planning staan? Grote kans dat je nu al nadenkt over je outfit. Misschien is Zeeman niet de eerst winkel waar je gaat kijken als je op zoek bent naar een festivaloutfit, maar tóch is dit precies de plek waar je te gekke items kunt vinden. Zeeman heeft deze week namelijk een unieke festivalcollectie gelanceerd, die bestaat ut items die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. En dat allemaal voor een zacht prijsje!

Festivalcollectie

De afgelopen tijd schiet Zeeman iedere keer raak. Onlangs schreven we nog over de kleurrijke strandlakens, een badmodelijn voor het hele gezin en de perfecte pantalon die je bij de keten kunt scoren. Ook nu weer komt Zeeman met een geweldig concept: een complete festivalcollectie, gemaakt van ingeruilde statiegeldtasjes en gebruikte bedrijfskleding.

Van kleding tot accessoires, de festivalcollectie heeft voor ieder wat wils. Zo vind je er onder andere kleurrijke co-ord sets, denim tops, bodywarmers, heuptasjes en crossbody bags. En is al dat dansen op het festival je even te veel geworden? Dan kun je lekker uitrusten op een gerecycled Zeeman picknickkleed. Ideaal!

Unieke items

Voor dit bijzondere project werkte Zeeman samen met duurzame modeontwerpers Franck en Oxious. Speciaal voor Zeeman hebben beide merken unieke stuks ontworpen op basis van re-purpose: het hergebruiken van onderdelen van afgedankte stuks voor een nieuw item met dezelfde of een andere functie.

Van ingeruilde statiegeldtasjes zijn festivalkleden, shirts, shorts en heuptasjes gemaakt, en ingezamelde Zeeman-bedrijfskleding is gebruikt voor nieuwe festival-looks zoals denim bandeautops en hooded tops, unisex mouwloze vesten en denim schoudertassen.

Duurzaam en voordelig

Ga jij binnenkort een festival bezoeken, en voel je je helemaal inspired door deze circulaire festivalcollectie? Je scoort de items nu via zeeman.com en in de winkel. En, zoals we gewend zijn van Zeeman, hoef je voor deze items ook absoluut geen hoofdprijs te betalen: de prijzen variëren namelijk van 9,99 euro tot 34,99 euro.

Met deze bijzondere lijn van Zeeman kom je niet alleen niet alleen harstikke duurzaam, maar ook helemaal festival-proof voor de dag. Wij kunnen nu al niet kiezen welke items we gaan scoren!

Fashion
  • Zeeman, Marie Claire
  • Zeeman