Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes: 'Ik functioneer echt beter als het zomer is'

'Je kunt mij niet blijer maken dan met zon, zee en strand'

Jaimie Vaes

Jaimie Vaes is ondernemer, influencer, dj en presentatrice. Ze heeft bijna 400.000 volgers op Instagram. Jaimie woont op Ibiza, samen met haar zoontje Lío (5).

Zomer op Ibiza

"De zomer op Ibiza is nu echt begonnen en ik ben er dol op. Ik kom oorspronkelijk uit Scheveningen en ben dus opgegroeid met mijn voetjes in het zand. Je kunt mij niet blijer maken dan met zon, zee en strand. Ik functioneer gewoon echt beter als het zomer is, en het mooie van Ibiza is dat je daar eigenlijk van begin mei tot eind oktober dat zomergevoel hebt. Mensen vragen me weleens wat er zo leuk is aan de zomers op Ibiza en mijn antwoord is heel cliché: het is echt de energie van het eiland waar ik gelukkig van word. Mensen die hier komen – of dat nu om te wonen of vakantie vieren is – hebben allemaal dat gevoel van vrijheid. Doe maar lekker wat je wilt, of dat nu feesten is of de rust opzoeken, het kan allemaal op Ibiza."

"Het eiland heeft prachtige stranden, het water is heerlijk, je kunt er fantastisch eten en met de boot ben je binnen dertig minuten op het paradijselijke Formentera. Die combinatie van schoonheid, vrijheid en de fijne energie is wat mij betreft wat het eiland zo magisch maakt."

Grenzen bewaken

"Elk jaar neem ik me voor dat ik mijn grenzen wat meer ga bewaken in de zomer. En dan heb ik het niet alleen over de clubs ingaan, maar ook over geleefd worden door de mensen die op vakantie komen. Die zijn hier een weekend, midweek of week en gaan er vol in met een groot uitgavepatroon, omdat ze nu eenmaal op vakantie zijn. Dat is superleuk, maar als je hier woont, leef je eigenlijk de hele zomer ieders vakantie. De zon schijnt, het is gezellig en ik ga toch maar weer mee om iets te drinken. En voor je het weet is het oktober, heb ik mijn eigen leven maandenlang on hold gezet en moet ik weer aan een zuurstofapparaat, omdat ik doodop ben."

"Dit jaar ga ik daarom proberen mijn energie iets meer te sparen – wat nu alweer lijkt te mislukken, want ik ben nu eenmaal een enorme levensgenieter. Toch ben ik van plan om voor mezelf een schema te maken, waarin ik tijd plan om leuke dingen te doen – lekker lunchen met vrienden of een nacht dansen – maar ook voor werk en mijn gezonde routines, zoals sporten en de rust opzoeken. Gewoon een beetje discipline inbouwen en prioriteit geven aan de dingen die me écht energie geven."

"Ik ben weer aan het draaien als dj, heb met VAES Suncare een mooie samenwerking voor tanning tablets met Mr. and Mrs. Green. En Rose (Bertram, red.) en ik lanceren ook weer zes nieuwe designs voor onze GOULD’21 juwelenlijn. En als ik dan vrij ben, ga ik met Lío naar het strand. Strandtas inpakken, lekker eten en genieten van het warme weer. Méér heb ik eigenlijk niet nodig."

Columns
  • Ruud Janssen