Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Birkenstocks zijn back: dit zijn onze favoriete stijlen

Bekende én minder bekende modellen: we love 'em!

Birkenstocks

Ook deze zomer zien we Birkenstocks weer massaal voorbijkomen. En dat is wat ons betreft niet zo gek, want deze sandaal is zowel comfy als mega stylish. Hoewel we natuurlijk fan zijn van de klassieke Birkenstocks in flip flop-stijl, zijn er ook een heel aantal andere modellen die momenteel on trend zijn. Wij zetten onze favorieten op een rijtje!

Birkenstock Arizona

We beginnen eerst met een wat klassieker model: de Birkenstocks Arizona. Deze slippers met twee bandjes zijn op allerlei mogelijke manieren te stylen, of je ze nou combineert met een rok, pantalon of jeans: de Birkenstocks Arizona matchen effortlessly met je look! Zeker wanneer je voor een neutrale kleur gaat, zoals de witte of zwart, is deze slipper een echte must-have essential voor jouw schoenencollectie.

Birkenstock Mayari

Ken je de Birkenstock Mayari al? Deze Birkenstock-variant heeft ook twee bandjes, maar door het gekruiste detail aan de voorkant is 'ie net wat eleganter. Ideaal wanneer de Arizona's net iets te chunky zijn voor jouw stijl.

Birkenstock Cannes

Ben je juist wel fan van sandalen met een stoere, chunky look? Dan kunnen de Birkenstock Cannes niet ontbreken in jouw kast. Deze leren sandaal heeft een wat andere uitstraling dan de gemiddelde Birkenstocks, en past helemaal in het biker-chique straatje. Wij zijn fan!

Birkenstock Boston Suède

Van influencers tot celebs en topmodellen: alle it-girls en -boys paraderen met de Boston Suède Birkenstocks. Toegegeven: je moet er van houden, maar wij zijn absoluut team love it. De Boston-stappers passen perfect in het Scandinavische modestraatje waar wij ó zo dol op zijn. Deze sandalen zijn niet alleen mega comfortabel en praktisch, ze geven je outfit een instant effortless vibe.

Birkenstock Madrid

We sluiten het lijstje af met nog een klassieke slipper: de Birkenstocks Madrid. Deze variant heeft maar één brede band, en is daarmee eigenlijk een sophisticated version van de badslipper. Super praktisch omdat je er zo in en uit stapt, en ook nog eens hartstikke hip.

Verschillende uitvoeringen

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Birkenstocks in allerlei verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Sommigen zijn verkrijgbaar in suède, maar ook in natuurleer, wolvilt, vetleer en shearling. Liever geen leer? Dan kun je ook kiezen voor de materialen microvezel en Birko-Flor Nubuck. Welke variant je ook kiest: deze zomer kun je wel uit de voeten met de Birkenstocks!

Fashion
  • Grazia UK
  • Adobe Stock, Instagram