Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dinner on a budget: in déze landen kun je het goedkoopst eten

Good to know! 

Goedkoopst eten

De zomer staat voor de deur en dus is de kans groot dat je binnenkort ook op vakantie gaat. Heb je nog niks geboekt en wil je dit jaar een beetje op de kleintjes letten? We got you. Vakanties zijn immers al duur genoeg. Wij zetten daarom op een rijtje in welke landen je het goedkoopst kunt eten. Dit betekent overigens absoluut niet dat de kwaliteit slecht is. Deze Europese landen gaan meteen op onze bucketlist!

Bulgarije

Spanje, move over. Bulgarije heeft ongeveer alles wat Spanje ook heeft, maar is een flink stukje goedkoper. Het is een prachtig land met een mooie zee en heerlijke temperaturen, maar je kan er ook heerlijk én voordelig uit eten. Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld tussen de 5 en 13 euro.

Portugal

In de toeristische gebieden kan Portugal best prijzig zijn, maar daarbuiten kun je lekker uit eten voor een klein prijsje. Een bord verse vis werk je al naar binnen vanaf 8 euro en ook bierliefhebbers kunnen in Portugal hun hart ophalen: voor een biertje betaal je slechts tussen de 1 en 3 euro.

Tsjechië

Houd je van bergachtige natuur en kwalitatief goed bier, dan is Tsjechië het land voor jou. Je kunt er ook goedkoop uit eten, mits je dat niet in de hoofdstad doet. Praag kan, in tegenstelling tot omliggende gebieden, namelijk wel prijzig zijn.

Polen

Iets verder, in buurland Polen, ben je ook aan het goede adres als het op eten aankomt. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een (zomer)vakantie, maar het zal je verbazen wat dit land allemaal te bieden heeft. Dat je er voordelig uit eten kunt, is een mooi bijkomend voordeel. Een hoofdgerecht kost in Polen gemiddeld tussen de 4,50 en 9 euro. Probeer ook zeker eens een lokaal gerecht, want dan ben je nog goedkoper uit.

Hongarije

Wie houdt er niet van een bord goulash? In Hongarije (waar de soep vandaan komt) kun je 'm het lekkerst eten. En misschien ook wel het voordeligst! Voor een flinke kom betaal je hier zo'n 4 euro. Een glas frisdrank krijg je al vanaf 80 cent.

Lifestyle
  • Kookfans, Tips en Weetjes
  • Emily in Paris (Netflix)