Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dankzij déze iPhone-lifehack maak jij zelf de beste foto's van jezelf

Zeg maar dag tegen de zelfontspanner! 

iPhone-lifehack

Instagram-girlies zullen het vast wel herkennen: je wilt een mooie foto van jezelf maken, maar die staat er niet in één keer op. Als je iemand anders vraagt een foto te maken, doe je daarbij dan ook het verzoek om gewoon heel vaak achter elkaar te klikken zodat je genoeg keuze hebt. Zelf foto's maken lijkt misschien mission impossible omdat je 'm dan op zelfontspanner moet zetten. Maar wist je dat er ook een andere manier is om heel veel foto's van jezelf te maken zónder hulp van iemand anders? Deze iPhone-lifehack is de uitkomst!

Zelf foto's maken

Een goede foto van jezelf maken kan een enorme uitdaging zijn als je niemand in de buurt hebt die hem kan maken. Je kunt je camera natuurlijk op zelfontspanner zetten, maar echt handig is dat niet. Je moet elke keer 3 of 10 seconden wachten tot de foto gemaakt wordt en vervolgens moet je na elke foto weer naar je telefoon lopen om opnieuw op de knop te drukken. TikTokker Noor de Groot heeft een geweldige lifehack gevonden voor dit probleem! Je telefoon kan namelijk ook gewoon zelf heel veel foto's nemen. Say what?

iPhone-lifehack

"Ik heb net de allerbeste hack ooit ontdekt", begint ze haar TikTok-video. "Ik wou echt dat ik dit eerder ontdekt had. Je kunt dus op je telefoon instellen dat je bijvoorbeeld zegt tegen je telefoon 'maak een foto' en dan gaat-ie gewoon heel veel foto's van je maken", vertelt ze. "Als je hem bijvoorbeeld op straat ergens neerzet en je zegt 'maake foto', dan maakt hij heel veel foto's van je. Dus niet een burst, maar gewoon echt op de frequentie waarop je zelf wilt", benadrukt ze. "Dit is echt zó handig."

@noordegroot

Beste hack ooooit #lifehacks

♬ original sound - Noor de Groot

Zo doe je dat

Vervolgens legt Noor uit hoe je dit precies instelt. Je gaat op je iPhone naar je instellingen en drukt vervolgens op accessibility (toegankelijkheid). Ga dan naar voice control (stembediening) en druk op commands (commando's). Hier staan al standaard commando's ingesteld, maar je kunt ook een eigen commando aanmaken. Dit doe je door te drukken op custom en dan create new command (maak nieuw commando aan). Vul hier in wat het commando wordt, dus bijvoorbeeld 'maak foto'.

Vervolgens kun je een actie toevoegen die bij het commando hoort. Klik op run custom gesture (voer aangepast gebaar uit). Hier stel je in wat je iPhone gaat doen als je het commando geeft. In dit geval dus heel vaak klikken op de plek waar de camerabutton zit (midden onder). Zo vaak als jij wilt dat er achter elkaar een foto wordt gemaakt. Druk tot slot op save (bewaar) en voila! Als je vervolgens je commando zegt gaat de telefoon foto's maken zonder dat je hem aanraakt. Hoe handig!

Lifestyle
  • TikTok @noordegroot
  • Adobe Stock
  • TikTok @noordegroot