Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met dít trucje achterhaal je de oorzaak van je wallen

Zo weet je ook meteen hoe je jouw donkere kringen het beste kan behandelen.

wallen

Vaak wordt een slechte nachtrust als de grootste of zelfs enige oorzaak van wallen gezien. Er zijn echter veel meer oorzaken en daarbij ook verschillende behandelmethoden. Als je ze wil verminderen, is het dus handig om erachter te komen wat de oorzaak van jouw wallen is. Een dermatoloog op TikTok vertelt hoe je dat doet.

Oorzaken

'Slecht geslapen?' – het is een vraag die we vaak krijgen als we wallen onder onze ogen hebben. Deze donkere kringen kunnen echter ook hele andere oorzaken hebben. Een dermatoloog bespreekt op TikTok daarvan de twee belangrijkste: hyperpigmentatie en een dunne huid onder je ogen.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie ontstaat door overproductie van melanine op bepaalde gedeelten van je huid. Als dit gebeurt onder je ogen, kunnen daar zich dus wallen vormen. Vaak is dit een grijzige kleur, maar in sommige gevallen kan het ook meer bruin- of roodachtig zijn.

Dunne huid

Een andere oorzaak van wallen is een dunne huid onder de ogen. Mensen met een dunne huid hebben sneller last van donkere, vaak blauwachtige kringen. Dit komt omdat de schaduw van de onderliggende bloedvaatjes beter te zien is als de huid dunner is.

Trucje

Welke oorzaak bij jou van toepassing is, kun je heel gemakkelijk achterhalen met een trucje. Deze TikTok-dermatoloog legt het uit:

@johnzademd #undereyebags #undereyecircles #undereyecircleshack #skinpinchtest #skincarehacks #fyp #dermatologist ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wanneer de verkleuring in je huid zit, heb je dus last van hyperpigmentatie. In dat geval raadt de dermatoloog producten met vitamine C en niacinamide aan. Zijn je wallen een gevolg van een dunne huid, dan kun je het beste producten met retinol en cafeïne gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn met het uitproberen van nieuwe crèmes. Een dunne huid is namelijk vaak ook een gevoelige huid. Wacht eerst even af hoe je huid reageert – zo voorkom je dat de donkere kringen onder je ogen er straks nog slechter aan toe zijn.

Beauty
  • NSMBL
  • Adobe Stock