Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Get summer ready: 3 hairdo's die deze zomer helemaal on trend zijn

Ook delen we de fijnste haarproducten die onmisbaar zijn om deze looks te maken.

kapsels zomer Wella

Summer is around the corner! Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien, zijn we weer regelmatig op een terrasje te vinden. Bovendien is het festivalseizoen in volle gang. Reden genoeg om leuke haarstijlen te proberen, zodat je helemaal on fleek voor de dag komt. Benieuwd welke kapsels deze zomer on trend zijn én welke producten je nodig hebt om het lang te laten zitten? We got you.

Slick back

We zien het al een tijdje voorbijkomen, maar ook deze zomer zijn slick back kapsels helemaal hot. De ideale haarstijl als je lokken een beetje vet worden, maar je het haren wassen nog een dagje wilt uitstellen. Bovendien is slick back perfect voor een festival, want je hebt geen last van lange haren in je gezicht maar ziet er wél stunning uit. Deze zomer zien we veel slick back kapsels met los haar, maar op warme dagen kun je ook voor een knot, staart of vlecht gaan.

How to?

De slick back haarstijl is heel makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is gel, mousse, haarlak en een goede borstel. Maak je haar goed glad (slick) met de mousse en gel en borstel het vervolgens strak naar achteren. Zorg er hierbij voor dat je echt alle plukken glad naar achteren strijkt. Voor een slick back met staart, knot of vlecht maak je een scheiding, borstel je je haren strak naar achteren en zet je het vervolgens vast met een elastiekje. Met een speciaal borsteltje kun je de laatste kleine haartjes ook glad naar achteren strijken.

Voor alles haarstijlen ben je deze zomer bij Wella aan het juiste adres! Het merk viert de herlancering van het grootste haarstylingmerk: Wellaflex. In de Fullness Volume-lijn vind je onder meer een fijne mousse die je haar stevigheid geeft. Het product biedt tot 24 uur flexibele en lichtgewicht, ultrasterke fixatie. De siliconenvrije formule is perfect voor fijn en plat haar. Een fijne basis voor de slick back, maar eigenlijk perfect voor elke haarstijl.

€5,15

Strikjes

Je kunt er niet omheen deze zomer: strikken zijn he-le-maal hot. We zien niet alleen strikjes in sieraden en op kleding, maar ook in het haar. Tijdens bijna elke Fashion Week hebben we het gespot en inmiddels vult het straatbeeld zich met strikken. Het is een van de grootste haartrends voor deze zomer en maakt elke outfit nét een stukje leuker.

How to?

De strikken kunnen deze zomer lekker groot zijn. Vind jij dat toch net iets té? Dan zijn een paar mini-strikjes ook al heel erg leuk. Kies dus vooral de strik die bij jou past. Maak een vlecht of een staart en zet de strik aan de bovenkant vast. Of laat je haar lekker los en zet het half vast met een strik. Je kunt alle kanten op met deze trend!

Voor extra volume in je haar, is de gloednieuwe haar verdikkende tonic van Wellaflex een must. Dit product zorgt voor zichtbaar voller en dikker haar, plakt niet en verzorgt je hoofdhuid. Even goed schudden, in je handpalmen verdelen en door vochtig haar verdelen. Föhn het haar of laat het op natuurlijke wijze drogen. Et voila! Een mooie basis voor elke haarlook.

€6,89

Volume

Niet zo fan van strakke slick back looks? Geen zorgen, want deze zomer staat in het teken van grote contrasten als het om haartrends gaat. We gaan namelijk ook héél veel volume zien. Denk hierbij aan een flinke blow out met een föhnborstel of wilde krullen – en hierbij hoeft echt niet alles perfecte op zijn plek te zitten.

How to?

Wil je volume in je haar? Dan is de Wellaflex 2 days volume mousse onmisbaar. Verdeel dit door je haar voordat je aan de slag gaat met een föhn(borstel) of andere stylingtool. Je maakt de look vervolgens helemaal af met de 2 days volume hairspray. Deze haarlak biedt een flexibele en lichtgewicht ultrasterke fixatie tot 48 uur, met een veganistische formule die het haar beschermt tegen UV-stralen. Twee dagen lang volume in je haar? Say no more!

€5,15

Wella

Of het nu voor dagelijks gebruik is, een middagje op het terras of een festivaldagje: met Wellaflex heb je alle tools binnen handbereik om de mooiste kapsels te maken die ook nog eens lang in model blijven zitten. Naast een vurige toewijding aan het beantwoorden van de haar- en hoofdhuidbehoeften van vrouwen, heeft Wellaflex zich sterk ingezet op het gebied van duurzaamheid en streeft het ernaar de impact op het milieu te minimaliseren door 50% gerecycled aluminium en 45% gerecycled materiaal in de verpakkingen van zijn producten te gebruiken. Win-win!

De producten van Wella/Wellaflex zijn verkrijgbaar bij Etos, DA en Kruidvat

Beauty
  • Wella, Cosmopolitan, ELLE
  • Wella, NL Beeld