Channah Koerten openhartig over abortus: ‘Altijd spijt van gehad’

'Op het moment dat ik zo'n kapje op kreeg, wilde ik hem eraf trekken om te zeggen 'nee, ik kan het niet''

In de nieuwste aflevering van de podcast Grabbel & Gebabbel vertelt Channah Koerten openhartig over de periode waarin ze heel depressief was, nadat ze abortus pleegde. “Daar heb ik altijd spijt van gehad”, deelt de realityster en presentatrice.

Temptation Island

We kennen Channah natuurlijk van haar deelname aan programma’s als Temptation Island en Echte Meisjes in de Jungle. In een nieuwe aflevering van Grabbel & Gebabbel hebben Fawry en Channah het onder meer over Temptation Island. Als Fawry stelt dat iedereen meedoet voor de bekendheid, ontkent Channah – die zelf ook meedeed – dit. “Waarom deed jij mee dan?” vraagt hij zich af. “Omdat ik heel depressief was”, deelt ze eerlijk. In die periode wilde ze zelfs zelfmoord plegen. “Toen ben ik daarheen gegaan, even weg van de bewoonde wereld”, legt ze uit.

Denk jij aan zelfdoding? Neem gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0800-0113. 

Ongepland zwanger

Als Fawry vraagt waarom ze depressief was, deelt Channah een heel persoonlijk verhaal. “Een langere tijd had ik het gewoon leuk met iemand, maar daar had ik geen relatie mee. Ik werd nooit ongesteld, dus ik had ook geen eisprong en ik was niet vruchtbaar”, begint ze. “Op een gegeven moment wel weer en toen raakte ik eigenlijk vrij snel zwanger. Maar ik was nog heel jong en toen heb ik dat weg laten halen”, vertelt de realityster. “Want ik had geen relatie en hij was ook nog helemaal niet klaar voor. Maar eigenlijk vond ik het heel erg.”

Spijt van abortus

“Ik ging dus naar het ziekenhuis, naar zo’n kliniek”, vertelt ze over haar abortus. “Op het moment dat ik zo’n kapje op kreeg, wilde ik hem eraf trekken om te zeggen ‘nee, ik kan het niet, ik wil het niet doen'”, blikt Channah terug. Ze was daarvoor al een keer eerder bij de kliniek geweest, maar werd toen weer naar huis gestuurd omdat ze er nog niet klaar voor was en langer moest nadenken. “Toen heb ik toch weer een nieuwe afspraak gemaakt en op dat moment dus, dat dat mondkapje op ging, toen wilde ik hem nog aftrekken – voor de narcose. Toen was ik dus te laat en viel ik al weg”, vertelt Channah. “Toen is het dus weggehaald en daar heb ik altijd spijt van gehad.”

De gebeurtenis heeft er enorm ingehakt bij Channah. “Daarna was ik heel depressief, want ik voelde me echt een slechte moeder”, deelt ze. “Ik heb mezelf thuis opgesloten en ik dacht: ik moet dood. Want dan ben je zeg maar weer bij je kindje, dan kan je weer voor je kindje zorgen”, legt ze uit. “Oh wauw” reageert Fawry geschrokken op het verhaal. “Zo depressief was ik.” Heftig!

Bron: Grabbel & Gebabbel | Beeld: Privébeeld Channah 

Laatste nieuws