Channah openhartig over Eating With My Ex: ‘Het was zó awkward’

'Ik wist niet dat ik daar nog steeds zo erg mee zat'.

Het is alweer een paar dagen geleden, maar we zien het nog steeds overal voorbij komen: de allereerste aflevering van Eating With My Ex: Going Dutch, waarin realitysterren Channah en Quentin het spits afbeten om te praten over hun gestrande relatie. Enne, zoals we allemaal zagen, was het een emotionele rollercoaster voor de twee. In gesprek met Grazia vertelde Channah dan ook openhartig over haar deelname aan het programma.

Awkward

Hoewel het voor de meesten erg confronterend is om in gesprek te gaan met hun ex-partner, lag dat voor Channah toch net iets anders. Zo had ze het gesprek totaal niet zwaar verwacht, tótdat ze aan tafel schoof. “Ik had het eigenlijk niet echt zwaar verwacht omdat ik hem elk weekend zie met de kids brengen en halen”, geeft de beauty eerlijk toe als we met haar bellen. “Ik dacht ook: ‘Waarom willen ze ons per se hebben, want het is helemaal niet zo interessant.” Maar niets bleek minder waar. “Tót ik daar zat. Het was zo awkward. Ik dacht: ‘Ik heb jou eigenlijk helemaal niks te zeggen, ik wist niet eens waar ik moest beginnen. Het was zó awkward en dat had ik helemaal niet verwacht.”

Vreemdgaan

In de aflevering kwam naar voren dat Quentin meerdere malen is vreemdgegaan, om precies te zijn – volgens hem – twee keer. Maar hoe denkt Channah daarover? “Ik denk nog steeds niet dat hij de waarheid heeft gesproken”, lacht ze. “Maar ik dacht ook: ‘Oké, hij heeft in ieder geval gezegd dat het zo is. Dat heeft hij hiervoor nog nooit gezegd. Dus voor mij was dat al genoeg.”

Toch kon de beauty het niet laten om na de opnames te vragen wie deze vrouwen dan precies waren waar haar ex mee vreemd was gegaan. “Ik zou natuurlijk wel graag willen weten met wie hij vreemd is gegaan”, biecht ze lachend op. “Ik heb het hem daarna nog gevraagd, maar toen zei hij: ‘Ja, doei. Dat ga ik niet óók nog vertellen. En dat is prima, het is allemaal goed zo”, aldus Channah.

Emotioneel gesprek

Toch had de knappe brunette niet verwacht dat het gesprek met haar ex haar nog zó zou raken. “Dat kwam allemaal pas naar boven tijdens dat gesprek”, legt ze uit als we haar vragen naar het moment dat ze in tranen uitbarstte nadat ze Quentin vroeg waarom hij er niet voor haar was tijdens haar eerste zwangerschap. “Ik weet nog wel hoe ik me voelde en dat ik het allemaal heel erg vond, maar je stopt het toch een beetje weg. Dan krijg je een tweede en dan wil je het helemaal anders aanpakken. Maar ik wist niet dat ik daar nog steeds zo erg mee zat.”

“Ik had het gewoon helemaal niet verwacht. Ook omdat ik er niet zo mee bezig was. Je gaat uit elkaar en dan is het gewoon klaar”, legt ze uit. “Dus ik was wel blij dat we dit hebben gehad. Ook omdat ik nu voor het eerst kon zeggen hoe ik me voelde tijdens m’n zwangerschap. Nu had ik ook pas door hoe erg ik het allemaal vond in die periode. Ik ben in ieder geval blij dat we dit gesprek hebben gehad, zonder dat ik er iets van had verwacht.”

Lessen

Toch heeft de beauty veel geleerd van haar relatie met Quentin. Zo trapte hij haar naar eigen zeggen onbewust de grond in tijdens haar zwangerschap. “Dat vond ik erg. Ik was vooral bezig met ons kindje omdat het best spannend is en je weet niet wat er allemaal bij komt kijken. En als je dan alleen maar krijgt te horen dat je dik bent, dan voel je je niet per se beter, nee.”

“Maar als ik er nu op terugkijk heb ik er heel veel van geleerd”, geeft ze toe. “Ik wil nooit meer met iemand zijn die zo tegen me praat. Ik zou ook nooit willen dat mijn dochter met iemand thuiskomt die zo neerbuigend doet. En toen dacht ik: ‘Ik moet gewoon weg’. Als ik dat niet voor mijn kinderen wil, is onze relatie ook geen goed voorbeeld. You go girl!

Eating With My Ex: Going Dutch is wekelijks zien op discovery+ en vanaf vrijdag 26 mei ook om 22:30 uur bij TLC. 

Beeld: Eating With My Ex: Going Dutch (Discovery+)

Laatste nieuws