Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Glitter & glamour: de mooiste red carpet looks van het Musical Awards Gala

En dít zijn de grote winnaars!

Gisteravond stond he-le-maal in het teken van musicals tijdens het 22e Musical Awards Gala. In het AFAS Theater in Leusden werden de felbegeerde beeldjes uitgereikt, maar voordat het zover was kwamen alle (musical)sterren in hun mooiste outfits voorbij op de red carpet. Wij delen een aantal van onze favoriete looks – en natuurlijk de grote winnaars!

Red carpet looks

Grazia had de eer om vanaf de red carpet de mooiste looks als eerste te spotten. Tijd om onze favoriete looks op een rijtje te zetten! Er werd flink uitgepakt op de rode loper. Zo zagen we uiteraard een flinke dosis glitter!

Van Gaia Aikman...

...Tot Shanna Slaap...

...En Milan van Waardenburg en zijn vriend Paul Morris!

Het is duidelijk: geen glamour zonder glitter. Ons hoor je hier uiteraard niet over klagen!

Ook zagen we een dosis klassieke glamour voorbijkomen op de rode loper. Van de sprookjesachtige look van Michelle van de Ven tot het old Hollywood glam-gehalte van Magtel de Laat en de heerlijke lady in red-look van Henriëtte Tol: we love it. Ook de hoge hoed bij het diepgroene pak van Stanley Burleson is wat ons betreft een winnaar!

Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper Musical Awards Gala 2024 - Rode Loper michelle

Er kwamen ook heel wat heerlijke knalkleuren voorbij op de rode loper. Zo hulden Jeangu Macrooy en Hélène Hendriks zich beiden in gedurfde rode looks. Helemaal on trend!

...En zijn we helemaal in love met deze knaloranje look van Carolina Dijkhuizen.

Er was echter niemand die voor zoveel kleur op de rode loper zorgde als de cast van Sister Act.

April Darby staat duidelijk te stralen, en wij kunnen dan ook niet wachten om deze cast later dit jaar in actie te zien!

Benieuwd naar nóg meer fantastische red carpet looks? We hebben ze op een rijtje gezet in onderstaande video:

Grote winnaars

Jesus Christ Superstar was de grote winnaar van de avond. De musical wist zes van zo'n veertien (!) nominaties te verzilveren, en ging ervandoor met de prijzen voor Beste grote musical, Beste mannelijke hoofdrol, Beste mannelijke bijrol, Beste regie, Beste lichtontwerp en Beste geluidsontwerp. De musical Melk, over het moederschap, verraste met een indrukwekkende vijf awards. De felbegeerde publieksprijs ging uiteindelijk naar De Tocht, een musical over de Elfstedentocht die daadwerkelijk op het ijs gespeeld wordt. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Bron: NOS, Musicalweb, NU.nl, Beau Monde | Beeld: NL Beeld