Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beautyvraag: ‘Hoe erg is het als ik laat thuis ben en mijn make-up er niet afhaal?’

Maak jij je hier ook weleens schuldig aan?

Van je haren stylen als ze nat zijn en mascara gebruiken die over de datum is, tot je make-up er niet af halen omdat je te moe bent. Je bent vast niet de enige die het af en toe doet, maar hoe erg is dit eigenlijk? In Grazia's Beauty Issue, die nu in de winkel ligt, zetten we de meest gemaakte beauty missers op een rij én delen we de oplossing.

Make-up er niet afhalen

'Als ik echt laat thuis ben, haal ik mijn make-up er niet af.' Het is iets wat veel mensen zullen herkennen. Je bent doodmoe als je thuiskomt en hebt écht geen zin om met make-up remover aan de slag te gaan. Maar hoe erg is het eigenlijk om je make-up een nachtje te laten zitten?

Hoe erg is het?

We snappen best dat je er soms geen puf meer voor hebt, zeker als je een tof feestje hebt gehad en je niet kunt wachten om je bed in te rollen. Maar je make-up er ’s avonds niet afhalen, is een echte huidverzorgingsmisser. Ja, zelfs al laat je je mascara of foundation één keer zitten. Haal je je mascara of eyeliner er niet af, dan kunnen de talgklieren en wimperzakjes bij je ogen verstopt raken. Hierdoor ontstaat irritatie (lees: rode ogen) of zelfs een ontsteking. Ook voor je wimpers zelf is het niet echt best, die worden droog en breken sneller af. Juist, wil je niet.

Ook foundation, poeder en concealer zijn een must om er ’s avonds af te halen. Anders laat je niet alleen de make-up zitten, maar ook een lading vuil, bacteriën en andere stoffen van buitenaf waar je huid overdag aan is blootgesteld. Door die viezigheid kan je huid zich lastiger vernieuwen (en dat is wat-ie ’s nachts doet) waardoor je last kunt krijgen van een doffe, vlekkerige teint, mee-eters en puistjes. Needless to say: hoe vaker je ’s avonds met make-up op slaapt, hoe slechter dit voor je huid is.

De oplossing

Reinigen in de avond, hoe moe je ook bent. Geen puf om jezelf in de badkamer onder handen te nemen? Zorg dan dat je altijd een pak reinigingsdoekjes naast je bed hebt liggen. Kun je direct onder de lakens duiken en daar toch een doekje over je gezicht halen.

In Grazia's Beauty Issue vind je nog veel meer beauty missers én hun oplossing. Nu in de winkel! 

Tekst: Babette Dessing | Beeld: Adobe Stock