Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Mijn man wil onze baby dezelfde naam geven als de baby waarbij ik een miskraam heb gehad'

'Zijn uitspraak maakte me aan het huilen'

Anna* is drie jaar getrouwd met haar man Timo. Twee jaar geleden werd ze zwanger, maar helaas eindigde de zwangerschap in een miskraam. Een heftige tijd voor het stel, maar inmiddels zijn ze klaar voor een tweede kindje. Anna is vijf maanden zwanger wanneer ze een discussie krijgen over de naam van de baby...

In verwachting

Anna vertelt op het platform Reddit over de discussie tussen haar en haar man Timo. "Toen we erachter kwamen dat ik weer zwanger was, waren we bang maar ook ontzettend blij. Ik ging heen voor een scan en alles bleek goed te zijn", vertelt Anna. Het koppel krijgt te horen dat ze in verwachting zijn van een jongetje, net als bij Anna haar vorige zwangerschap.

Discussie

Vorige week vroeg Timo aan Anna of ze het over babynamen konden hebben. "Ik was het hiermee eens en mijn man zei direct dat hij ons kindje graag Joran wilde noemen." Anna schrok hiervan, want dit was de naam die ze hun eerste kindje hadden gegeven. "Ik voelde me enorm oncomfortabel bij het idee dat we onze nieuwe zoon dezelfde naam zouden geven als onze overleden zoon, aangezien het twee verschillende kinderen zijn", legt ze uit. "Mijn man legde uit dat het voor hem voelde dat deze baby 'de tweede kans is om Joran te krijgen'. Zijn uitspraak maakte me aan het huilen. Het voelde alsof mijn man deze nieuwe baby zag als niets meer dan een vervanging van onze overleden zoon."

Anna probeerde haar gevoelens uit te leggen aan haar man, maar die gaf aan haar standpunt niet te begrijpen. "Hij was niet boos, maar ik zag aan hem dat hij duidelijk overstuur was", aldus Anna. Sindsdien heerst er spanning tussen het koppel. "Ik ben bang dat we te snel zijn gegaan, aangezien het duidelijk is dat mijn man nog worstelt. Ik hou van mijn man, maar ik ben het compleet oneens met hem en ik weet niet wat ik moet doen", sluit Anna haar verhaal af.

Wat zou jij Anna in deze situatie adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam THROWRArosie8292

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash