Heftig: Nicolette Kluijver moest zwangerschap afbreken wegens ziekte

'Je wilt het wel houden, maar het kan niet, want je lijf is ziek'

In de nieuwste aflevering van Rooijakkers over de Vloer is Art Rooijakkers te gast bij Nicolette Kluijver. Daarvoor is de presentator afgereisd naar het prachtige Bonaire, waar Nicolette woont met haar drie kinderen. De presentatrice vertelt aan Art dat ze in verwachting was van een vierde kindje, maar dat ze de zwangerschap moest afbreken toen ze ziek werd. In 2017 kreeg de presentatrice de diagnose longkanker.

Het roer om

Tegenwoordig woont Nicolette op het zonnige Bonaire en heeft ze daar een heerlijk leven opgebouwd. Voordat ze daarheen verhuisde zag haar leven er echter heel anders uit. “Als ik het één woord mag geven, was het chaotisch”, blikt ze terug. Ze zat toen in een loodzware periode. “Het was best wel overleven. Er is zoveel gebeurd in korte tijd in mijn leven. Ik kon niet anders dan het roer omgooien.”

Tuberculose

Als Nicolette al een langere tijd niet lekker in haar vel zit en het gevoel heeft dat er lichamelijk iets niet goed is, besluit ze naar het ziekenhuis te gaan. “Daar zagen ze een vlek en in eerste instantie was dat tuberculose”, vertelt ze aan Art. Om dat tegen te gaan krijgt de presentatrice zware medicatie die veel invloed hadden op haar lichaam. “Ik kreeg zelfs haaruitval en pijn aan mijn botten”, blikt ze terug. Ook is Nicolette op dat moment al een tijd niet ongesteld geworden, iets wat ze in eerste instantie wijt aan de medicatie die ze kreeg. Maar dat blijkt niet het geval: “Ik bleek zwanger te zijn van de vierde”.

Zwangerschap afbreken

Helaas kon Nicolette niet lang genieten van dit nieuws, want van de artsen kreeg ze een hartverscheurend bericht. “De zwangerschap moest ik afbreken.” De presentatrice mocht niet zwanger zijn, vanwege de heftige tuberculosemedicatie en een geplande PET-scan voor de vlek op haar long. Niet lang daarna krijgt Nicolette wederom verschrikkelijk nieuws, als ze te horen krijgt dat ze kanker heeft. De zwangerschap moest dan ook worden afgebroken. “Het voelt zo verschrikkelijk dat je daar afscheid van moet nemen. Je wilt het wel houden, maar het kan niet, want je lijf is ziek”, vertelt ze geëmotioneerd.

Verwerken

Deze heftige tijd heeft ook grote impact gehad op haar relatie met ex-man Joost. “We hebben zo veel meegemaakt. Niet alleen die ziekte, maar ook het verliezen van ons kindje. Het was gewoon te veel”, aldus Nicolette. De afgelopen jaren was ze dan ook vrijgezel en heeft ze alle tijd nodig gehad om de gebeurtenissen te kunnen verwerken. “Ik moest eerst mezelf weer helemaal lief gaan vinden”, stelt ze. Maar dat heeft zijn vruchten afgeworpen! “Ik begin nu, vijf jaar later, echt open te staan voor liefde.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws