Nicolette Kluijver over Expeditie Robinson: ‘Kan dit nog wel 100 jaar doen’

De presentatrice vertelt over de liefde voor haar werk.

Sinds 2014 is Nicolette Kluijver hét gezicht van Expeditie Robinson. De presentatrice doet het werk met ontzettend veel liefde, en ze is dan ook nog lang niet van plan om te stoppen. Dat vertelt ze in gesprek met Grazia. 

Nog honderd jaar

Na acht jaar is Nicolette Expeditie Robinson nog lang niet zat. De presentatrice vindt het heel bijzonder om er onderdeel van te mogen zijn, zo vertelt ze aan Grazia. “De kandidaten maken hun droom waar. Het is once in a lifetime voor ze”, legt de blondine uit. “Het is zo gigantisch tof om mee te doen. En wij staan aan de zijlijn en mogen ze begeleiden”, vertelt ze trots. “Dat is heel leuk om te doen, dat kan ik ook nog wel honderd jaar doen.” 

Ook Rick Brandsteder deelt deze mening. Hoewel hij dit jaar voor het eerst naast Nicolette staat als presentator, kan hij zich er goed in vinden. “Je deelt ergens ook lief en leed met ze. Vanaf de zijlijn, maar je gaat helemaal mee in hun emoties, dus het is voor ons ook een soort Maleisisch achtbaantje.” 

Werkdag

Een werkdag voor Nicolette en Rick klinkt dan ook zeker niet als een straf. “We zaten in een gebied dat best wel veel meer had dan de Filipijnen bijvoorbeeld – waar ik het ook jaren heb opgenomen”, vertelt Nicolette over de opnames in Maleisië. “Maar je zit met elkaar en je bent alleen maar bezig met Robinson. Dus je gaat eten, meestal krijg je dan de teksten, en dan ga je naar een spel. Dat is al heel vroeg, voor dag en dauw zit je in een boot.” Maarre, dat vindt de beauty absoluut geen straf. “Dat is wel een geluksmoment vind ik, zodra je op die boot naar je werk zit en je bent nog een beetje teksten aan het repeteren.”

En als de opnames er na zes weken opzitten? Dan moet de presentatrice net zo goed weer even wennen. “Als dan de finale is, is dat ook heel raar. Dan ben je zes weken non stop bezig geweest met de expeditie. De gespreksstof gaat erover, ik heb het nieuws niet gelezen en dan in een keer is het klaar en moet je weer terug.” 

Mooiste seizoen

Beide presentatoren hebben dan ook een heleboel liefde in het programma gestopt en we kunnen dan ook een geweldig seizoen verwachten. Volgens Nicolette is het zelfs ‘het mooiste seizoen’ tot nu toe. “Dat is het wel echt geworden”, stelt ze. “Er zit alles in wat we hoopten en meer. Iedere keer dachten we: als dit het al is… En dan ging het toch nog een stapje verder.” Sounds good! 

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws