Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder over samenwerking: ‘Veel van opgestoken’

‘Je zit zes weken met elkaar opgescheept op zo’n eiland.’

Expeditie Robinson heeft dit seizoen een nieuwe presentator. Rick Brandsteder mag namelijk plaatsnemen naast Nicolette Kluiver. Voor de opnames zaten ze maar liefst zes weken in Maleisië. Hoe is de samenwerking bevallen voor het kersverse presentatieduo?

Nieuw presentatieduo 

2014 was een bijzonder jaar: Rick deed zelf mee aan Expeditie Robinson, terwijl Nicolette het survivalprogramma dat jaar voor het eerst mocht presenteren. De twee gaan dus way back samen. Dit jaar staan de twee naast elkaar als gloednieuw presentatieduo. En daar was Nicolette heel blij mee. “Ik vind Rick een heel goed presentator. Hij doet ook de voice-over van het programma, zijn stem is echt fantastisch”, vertelt ze enthousiast aan Grazia. 

Zes weken samen

Voor de opnames reisden de presentatoren, samen met de expeditieleden, af naar het prachtige Maleisië. “Je zit zes weken met elkaar opgescheept op zo’n eiland, dus je moet echt wel met elkaar overweg kunnen”, aldus Nicolette. “Dat konden wij natuurlijk al, maar het is ook wel weer op de proef gesteld.” Buiten het werk om zijn de twee namelijk ook vrienden. “Je bent continu samen en alles wat je doet gaat over de expeditie. Maar ik ben heel blij dat we dat samen mochten maken.”

“Voor mij was het ook een soort gespreid bedje, echt een warm bad”, stelt Rick, die ook heel blij is met Nicolette aan zijn zijde. “Je hebt wel iemand die de know how heeft. Presenteren is natuurlijk ook gewoon je persoonlijkheid, maar ik heb wel iemand naast me die me soms op heel kleine dingetjes even attendeert”, legt hij uit. “De grote lijnen begreep ik ergens wel, maar toch zijn er dan van die kleine dingetjes. Daar heb ik heel veel van opgestoken en dat neem ik nu misschien ook mee naar een mogelijk volgend seizoen.”

Speluitleg leren

De samenwerking tussen de presentatoren is duidelijk erg goed verlopen. Want ook buiten de opnames waren Nicolette en Rick veel bezig met hun teksten. “Bij Robinson krijg je echt gigantisch veel speluitleg”, neemt Nicolette als voorbeeld. “Dat is best wel lastig. Als je daar staat denk je in eerste instantie: hoe ga ik dit in vredesnaam allemaal doen? Want je wil het in één keer vertellen. Je wil ook niet tegen die kandidaten zeggen: ‘Wacht even hoor, ik kijk nog even een keer op m’n briefje’. Dus dat moet je echt kennen van A tot Z.” 

Daar hebben de twee dan ook veel tijd aan besteed. Bijvoorbeeld door de spellen met eigen ogen te zien. “Of leg het eens aan elkaar uit. Dat waren van die trucjes, dan kun je echt spellen van dertig onderdelen gewoon in één keer vertellen.” Rick vult aan: “Ja en we lijken ook ergens wel op elkaar in dat opzicht, dus het was eigenlijk ook heel fijn. Want we wisten dat we dat allebei een beetje nodig hadden, we konden met elkaar sparren en met elkaar overleggen.”  

Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws