Yolanthe Cabau over de liefde: ‘Date nu vooral met mezelf’

'Als ik echt klaar ben voor de volgende stap, zal die zich vanzelf aandienen.'

Lees ook

Na een aantal roerige jaren gaat het weer stukken beter met Yolanthe Cabau. Ze is nog altijd succesvol als actrice, werkt hard aan Cabau Lifestyle en Free a Girl en is dolgelukkig met haar zoontje Xess. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze onder andere over thuis, de liefde en tevredenheid.

Amerika ontdekt

Sinds een aantal jaar woont Yolanthe met Xess in Los Angeles. Dat bevalt haar enorm goed. “Er hangt een soort vrijheid, dat voel je vanaf het moment dat je landt. Mensen zijn open minded en hebben dromen en doelen, waar ze ook écht voor gaan. Ik hou van de healthy lifestyle, de natuur, de zee en de megagrote stranden. […] In L.A. zijn geen meningen over mij en dat geeft een bepaalde vrijheid, die onbetaalbaar is. Ik zie ons hier de komende jaren wel blijven wonen.”

Goede band

Yolanthe en Wesley Sneijder zijn inmiddels al een aantal jaar uit elkaar. De relatie tussen hen beiden en Xess is goed, waar Yolanthe trots op is. “Elke ochtend als ik Xess naar school breng, laat ik hem even met zijn vader facetimen, want ik vind het belangrijk dat zij een goede band houden. […] Belangrijkste is dat een kind niet de dupe is en zich gelukkig voelt. Wat dat betreft denk ik dat wij het goed gedaan hebben. Als ik naar Xess kijk, zie ik een vrolijk kind. Hij houdt van z’n vader, ze hebben een mooie band en samen maken we er het beste van.”

Daarnaast is Yolanthe niet actief bezig met een nieuwe liefde. “Op dit moment ligt mijn focus bij Xess en mijn werk, dat is een mindset die ik van vroeger uit van mijn moeder heb meegekregen. Als ik echt klaar ben voor de volgende stap, zal die zich vanzelf aandienen.”

Enorm trots

Twaalf jaar geleden begon Yolanthe Free a Girl als een kleine stichting. Inmiddels is het dankzij die stichting gelukt om pedofiel Nelson M. in Mexico op te pakken. “Niet normaal zo goed, ik ben supertrots dat we dit hebben kunnen doen. […] Dankzij oproepen op mijn social media en die van Free a Girl zijn tips binnengekomen die geleid hebben tot zijn arrestatie. Dat wij dit met Free a Girl, dat ik twaalf jaar geleden in Nederland ben begonnen als kleine stichting, kunnen bereiken, is zo geweldig.”

Het mooiste uit het leven

Op het moment voelt Yolanthe zowel trots als dankbaarheid als ze denkt aan waar ze nu staat in het leven. “Sommige dingen in het leven heb je niet in de hand, maar het is aan jou hoe je ermee omgaat, en uiteindelijk creëer je op die manier je eigen leven. Ik vind het fijn dat mijn kind en ik ons goed en vrij voelen. En dat we het mooiste en het beste uit het leven halen!”

Meer lezen? Het gehele interview met Yolanthe staat in de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook