Yolanthe Cabau over zoontje Xess Xava: ‘Hij wil een eigen YouTube-kanaal beginnen’

Xess is net als zijn moeder een natural voor de camera's.

Yolanthe Cabau (37) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Nieuwe kinderfilm

“Mijn zoontje Xess Xava weet dat ik actrice ben en hij gaat ook geregeld mee naar de set, maar eigenlijk kan hij vrijwel nooit het eindproduct zien, omdat er te heftige scènes voor kinderen in de films zitten. Wel heb ik een paar jaar geleden Miss Volta gespeeld in de kinderfilm Mega Mindy en sindsdien vraagt hij: ‘Mama, wanneer doe je nou weer een film waar ik ook naar mag kijken?’ Toen ik het script van De Allergrootste Slijmfilm kreeg opgestuurd met de vraag of ik de rol van Gwen wilde spelen, wist ik meteen dat ik één iemand ontzettend blij zou maken. Xess vond het spannend om samen met mij de rode loper over te gaan voor de première. Gelukkig is hij niet al te verlegen, hij vindt de camera hartstikke leuk.”

Thumbs up

“Al twee jaar lang vraagt hij of hij zijn eigen YouTube-kanaal mag beginnen. Hij is best overtuigend, want hij komt met leuke ideeën en spreekt drie talen waarmee hij enorm schattige filmpjes maakt. Ik heb hem een jaar geleden een camera gegeven met de afspraak dat we nog niets online gaan zetten. Sindsdien maakt hij allerlei grappige video’s: ‘Hi guys, I’m Xess and this is my world! Thumbs up if you like it.’ Na het zien van zijn filmpjes heb ik hem beloofd dat hij, als hij zeven wordt, online mag voor kinderen met zijn avontuurlijke video’s.”

“Hij ziet mij natuurlijk altijd voor de camera’s staan, dus het is ook niet gek dat het bij Xess kriebelt.”

Dilemma

“Als ouder is dat wel een dilemma, die strijd van: ben ik een goede moeder als ik het wel doe, of juist als ik het niet doe? Aan de ene kant wil je ze beschermen tegen bepaalde kanten van het internet, maar tijden veranderen en je wilt je kind ook niet iets onthouden waar hij blij van wordt. Xess heeft een vrolijk en ondernemend karaktertje en hij vindt het leuk om andere kinderen dingen te leren en ze mee te nemen in zijn Xess-wereldje. Ik zal hem natuurlijk begeleiden en bepaal uiteindelijk wat YouTube wel of niet haalt. Het is zo schattig als hij het bos ingaat om pissebedden en wormen te filmen. Het zijn vaak de simpelste filmpjes die kinderen geweldig vinden. Ik wil Xess natuurlijk beschermen tegen negatieve comments. Daarom ben ik aan het uitzoeken of ik die ook kan uitzetten. Laat hem maar genieten van de thumbs up, hij komt vanzelf op een leeftijd dat hij ontdekt hoe de wereld werkt.”

Voor de camera’s

“Voor nu vind ik het heerlijk om hem zo enthousiast te zien. Hij geniet en ik herken daar veel van mezelf in toen ik zijn leeftijd had. Ik was net van Ibiza naar Nederland verhuisd toen ik ook als kind op tv te zien was in onder meer een Paturain-reclame en Sandra’s Verjaardagsshow. Ik moedig aan wat hem gelukkig maakt. Hij ziet mij altijd voor de camera’s staan, dus het is ook niet gek dat het bij Xess kriebelt…”

Beeld: Martika Avalon 

Laatste nieuws