Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Is je shampoo bar op? Dit kun je met de laatste restjes doen

Je hoeft deze overgebleven stukjes niet weg te gooien.

shampoo bar

Gebruik jij een shampoo bar om je lokken te wassen? Thumbs up for you. Jij draagt met deze keuze een steentje bij aan een beter milieu. Maarre, gooi de laatste restjes alleen niet weg. Je kunt hier namelijk veel meer mee dan je denkt.

Minder plastic

Je gebruikt een shampoo bar niet alleen om je lokken te verzorgen, maar ook omdat er hierdoor minder plastic nodig is. De bar heeft namelijk geen plastic verpakking, waar alle andere shampoos dit wel hebben.

Maar wat doe je wanneer het laatste restje van je shampoo bar zó klein is, dat je 'm eigenlijk niet meer kunt gebruiken? Ethique bedacht hiervoor een aantal handige trucjes.

5 manieren op een rij:

1. Zeepzakjes - Bewaar de restjes in een zeepzakje, zodat de stukjes niet uit je handen glippen. Je kunt jezelf gemakkelijk wassen met deze zeepzakjes. Je koopt ze in allerlei soorten en maten bijna bij elke drogisterij.

2. Smelten maar - Heb je meerdere restjes van shampoo bars? Leg ze een voor een in een bakje in de magnetron, zodat ze smelten. Giet de gesmolten massa in een kleine bakvorm en laat voor zes tot acht uur opstijven. Let op: zorg ervoor dat de magnetron op een lage stand staat en de massa niet te heet wordt.

3. Vloeibaar maken - Leg een stukje shampoo bar van ongeveer drie gram in een kopje met gekookt water. Laat de bar tien seconden smelten en roer vervolgens door, zodat je het product kunt gebruiken. Je kunt het mengsel vervolgens nog een week in de koelkast bewaren.

4. Vastplakken - Maak het restje van een shampoo bar nat en druk 'm tegen een nieuwe natte shampoo bar aan. Dit kun je ook gemakkelijk doen terwijl je onder de douche staat. Als het goed is, smelten de twee samen tot een glad geheel.

5. Bewaar voor op reis - Je herkent het vast wel: al je beautyproducten meenemen op reis, is een klusje an sich. Om die toilettas iets minder zwaar te maken, is het laatste restje van je shampoo bar geschikt voor in je toilettas. Handig!

Bron: Ethique | Beeld: Pexels

Misschien ook voor jou:
Aha! Zo krijg je de laatste druppels foundation uit het flesje
Beauty
  • Ethique
  • Pexels