Grazia tipt: 9 duurzame beauty- en verzorgingsproducten

Beter voor jou én het milieu!

Steeds meer merken – van kleine brands tot internationale beautyhuizen – komen met een vegan, natuurlijke ingrediënten, palmolievrij, diervriendelijk en/of plasticvrije cosmeticavariant. Van mascara tot lippenstift en van oogpotlood tot foundation. You name it, het bestaat. We hebben een paar musthaves voor je op een rijtje gezet.

1. Wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes die er ook nog eens luxe uitzien? Maak kennis met de Wipe Off face pads van Maria Malki. De perfecte tool om je make-up te verwijderen. Even nat maken, je favoriete cleanser aanbrengen en wipen maar. Tot 200x herbruikbaar en verkrijgbaar in vier kleuren.

€12,50 per pad

2. Eco-friendly nagellak

Eco-friendly nagellak verrijkt met organische jojoba-olie en meloenextract. Kiko Milano Green me nail lacquer, in drie kleuren.

Green me nail lacquer €6

3. Plant based shampoo

De shampoo’s van Aveda waren al helemaal plant based, maar sinds kort zijn alle producten van dit haarmerk ook 100% vegan.

Aveda Nutriplenish daily moisturizing treatment €37 (150 ml)

4. Shampoo met statiegeld op de verpakking

Ivy is het eerste Nederlandse beautymerk met statiegeld op de verpakking. De fles is daarnaast 100% recyclebaar, vegan en parabeenvrij en de meeste ingrediënten komen van Nederlandse bodem.

Ivy Haircare Energizing shampoo €18,80 (300 ml)

5. Biologische, vegan tandpasta

Biologische, vegan en natuurlijke tandpasta op basis van kokosolie zonder microplastics en volledig duurzaam verpakt, verkrijgbaar in zes smaken waaronder spearmint en peppermint met citroen.

Niyok €7

6. Bodylotion bar

Het Nieuw-Zeelandse merk Ethique is volledig zero waste. Alle producten – van body wash tot gezichtscrème, scrubs tot bodylotion – zijn te koop in bars en bevatten geen palmolie, zijn vegan, zitten vol natuurlijke ingrediënten en etherische oliën en zijn niet getest op dieren.

Jasmine Ylang Ylang boterblok €12

7. Gefermenteerde gezichtsolie

Nieuw: gefermenteerde gezichtsolie. De olie bevat roze helichrysumbloem en gefermenteerde saffloerolie waardoor deze vol zit met krachtige antioxidanten die je huid voeden. De olie is vegan, en heeft een recyclebare verpakking.

Florena Fermented skincare radiance gezichtsolie €31 (30 ml)

8. Biologische deo

Deze unisex deo van Fine met biologische, vegan ingrediënten breng je onder je oksels aan met de bijgeleverde houten spatel waarna je de hele dag fris ruikt.

Fine deo €28 (30 ml)

9. Cruelty free face wash

Deze aarbeiengel verwijdert moeiteloos vuil en make-up van je gezicht, droogt je huid niet uit en geurt heerlijk zoet. Dit nieuwe beautymerk van Nederlandse bodem bevat 97% natuurlijke ingrediënten, is cruelty free en vegan.

Clay & Glow Straw-Jelly face wash €19 (100 ml)

Bron: Grazia (Babette Dessing) | Beeld: iStock

Laatste nieuws