doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Nieuwe TikTok-hack om je haar te krullen gaat viral

Aha! Was je haar op deze manier en het wordt minder snel vet

Heb jij snel last van vette lokken? Met deze shampootruc breng je daar verandering in.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Aha! Was je haar op deze manier en het wordt minder snel vet

Haar dat vet wordt mag dan wel een natuurlijk proces zijn, maar we zijn mother nature toch niet zo dankbaar als het een dag na een wasbeurt alweer olieachtig oogt. Gelukkig valt daar wat aan te doen. Met deze wasmethode train je je lokken om minder snel vet te worden.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Shampootruc 

Voorkomen dat je haar snel vet wordt, zit ‘m allemaal in de juiste wasmethode. In plaats van je hairdo één keer met shampoo wassen, zou je je lokken tijdens een wasbeurt twee keer met shampoo moeten reinigen.

Als je deze manier aanhoudt, reinig je je haar veel grondiger en daardoor wordt het minder snel vet. Met wat geluk hoef je je manen daarna pas na twee à drie dagen weer te wassen.

Methode

Het is geen rocket science om je haar twee keer in te zepen en weer uit te spoelen. Toch kun je het beste een bepaalde volgorde aanhouden als je het beste resultaat wilt behalen.

  • Spoel je lokken grondig uit met water en verdeel daarna een dot shampoo in je haar en laat het uitglijden naar de haarpunten.
  • Masseer je hoofdhuid gedurende 45 seconden met je vingertoppen en spoel de shampoo daarna grondig uit.
  • Breng nu opnieuw shampoo aan in je haar, maar gebruik een bescheidenere hoeveelheid dan tijdens de eerste wasbeurt. Masseer opnieuw je hoofdhuid en spoel de shampoo daarna uit.
  • Gebruik daarna een conditioner, maar breng dit product alleen aan in de punten van je haar (maak een staart en al het haar dat de staart vormt, mag in de conditioner gezet worden). Spoel daarna uit en laat je haar het liefst aan de lucht drogen.

Side note: het kan even duren voor deze methode effect heeft. Je haar maakt nu eenmaal talg aan en als je je haar voorheen elke dag met shampoo waste, zijn je lokken hieraan gewend. Je hoofdhuid gaat dus nog wel even door met talg aanmaken in hetzelfde tempo. Geeft het daarom even tijd.

Pas bovenstaande methode toe en probeer de behoefte te weerstaan om je haren de volgende dag alweer te wassen. Met een beetje geluk raakt je haar snel gewend aan minder wasbeurten en wordt het minder snel vet. Good luck!

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');