Aha! Zo krijg je de laatste druppels foundation uit het flesje

Zo gaat je favoriete foundation nog een ronde mee.

Ben je net lekker bezig met je make-up, is je favourite foundation op. Dit overkomt ons helaas vaker dan we zouden willen. Gelukkig betekent dit niet langer dat je meteen naar de winkel moet rennen om een nieuwe te scoren. Met deze handige hacks krijg jij namelijk ook de laatste druppels foundation uit het flesje.

1. Bewaar de fles op de kop

Het klinkt logisch – want we doen het immers ook bij sausflessen – maar het is een goede techniek om alle restjes make-up te gebruiken. Kleine kanttekening: dit werkt vooral bij vloeibare foundation. Foundation die wat dikker is, moet langer op de kop staan.

2. Een paar druppels water

Voor flesjes met een pomp kan het soms voorkomen dat je foundation blijft vastzitten in het dunne rietje. Dit los je op door een paar druppels warm water in het rietje te doen, flink te schudden en op de kop te bewaren voor ten minste een dag. De volgende dag kun je de pomp weer makkelijk gebruiken. Zit de foundation nog steeds vast? Gebruik dan een wattenstaafje om het rietje schoon te krijgen.

3. Doormidden knippen

Foundation in tubes hebben altijd nog een klein beetje voorraad in de punten verstopt. Probeer alle make-up richting de opening te duwen. Voelt de tube leeg, dan kun je de tube doormidden knippen. Nu kun je er veel makkelijker bij. Tip: bewaar de restjes foundation in een kleine tube of flesje zodat je het ook de komende dagen nog kunt gebruiken.

4. Moisturizer

Meng wat van je favoriete moisturizer door het laatste beetje foundation in je flesje. Op deze manier wordt het makkelijker om ook van de laatste druppels make-up gebruik te maken. Enne, extra voordeel: de moisturizer zorgt voor een prachtige glow. Let wel op: hoe meer moisturizer je gebruikt, hoe meer sheer de foundation wordt.

5. In heet water leggen

Wanneer je alles geprobeerd hebt en denkt dat je tube klaar is voor vervanging, is er nog een laatste tactiek die je kunt proberen. Leg de tube of fles in een schaal met heet water en laat het een paar minuten zitten. Door de warmte wordt de foundation dunner en zal het makkelijker gaan om het uit de tube of fles te krijgen. Breng de foundation niet meteen aan op je gezicht, de hitte kan ervoor zorgen dat het product te heet wordt voor je huid. En goed om te weten: deze methode werkt ook voor mascara!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock, FluxFactory

Laatste nieuws