Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4x droombestemmingen in Europa waar je duurzaam kunt verblijven

Dit zijn nog eens mooie bestemmingen! 

Europa Ierland

Duurzamer leven wordt voor steeds meer mensen belangrijk. Uit het Sustainable Travel Report 2024 van Booking.com blijkt dat 47% van Nederlandse reizigers zich geïnspireerd voelt om duurzamer te leven als ze tijdens hun reis bijzondere, duurzame projecten tegenkomen. 52% van de Nederlandse reizigers wil dit jaar bovendien bewuster en milieuvriendelijker reizen. Om je daarbij te helpen heeft Booking.com een lijst van bestemmingen van over de hele wereld gemaakt die sensationeel zijn én waar je duurzaam kunt verblijven. Dit zijn de plekken in Europa:

1. Cork - Ierland

Ruige kustlijnen en prachtige valleien: je vindt het in Cork in Ierland. Cork is bovendien een stad die zich inzet om zo klimaatneutraal te leven voor onder meer een fijne leefomgeving voor de inwoners.

Voor reizigers die dol zijn op prachtige tuinen en indrukwekkende parken tippen we graag een tour naar Ring of Kerry & Killarney National Park. Hier vind je de hoogste bergen van Ierland en prachtige meren.

Killarney National Park

Waar je kunt verblijven:
In The Montenotte Hotel in Cork heb je een adembenemend uitzicht over de stad en verblijf je in moderne kamers. Extra bijzonder: dit hotel heeft veel groene ruimtes waar je extra kunt genieten van de natuur.

In het prachtige panorama-restaurant worden smakelijke gerechten geserveerd. Deze gerechten zijn altijd gemaakt van seizoensgebonden, verse en lokale producten.

2. Göteborg- Zweden

Göteborg is misschien niet de eerste stad die te binnen schiet als je Zweden wilt bezoeken. Toch is het zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan deze stad. Wist je dat Göteborg al zeven keer is beoordeeld tot duurzaamste stad ter wereld volgens het Global Destination Sustainability Index? Zo is 95% van de energie in de stad duurzaam.

Ook kun je de stad op een duurzame manier leren kennen door middel van de Göteborg fietstour.

Waar je kunt verblijven:
Wil jij de stad zo goed mogelijk verkennen? Verblijf dan in het Hotel Royal. Deze accommodatie ligt lekker centraal, heeft een rustige binnenplaats en binnen vijf minuten lopen ben je bij het centraal station van Göteborg. Het hotel is het oudste hotel van de stad – geopend in 1852 – en heeft nog steeds z'n originele interieur. Een plaatje om te zien, dus!

3. Trondheim - Noorwegen

Verwacht kleurrijke houten huisjes en urban vibes als je een bezoek brengt aan Trondheim in Noorwegen. Trondheim is de derde grootste stad van het land en is enorm fietsvriendelijk. Zo kun je door de hele stad – op veilig plekken – fietsen vinden om de stad te verkennen en zo Old Town Bridge en Nidaros Cathedral bezoeken.

Uiteraard kun je de stad ook te voet verkennen. Tijdens Trondheim privétour op maat kun je al je reiswensen doorgeven en ga je vervolgens met een local op pad.

Waar je kunt verblijven:
Naast de bekende Nidelva River is het Radisson Blu Royal Garden Hotel gevestigd. Vanaf dit hotel ben je in slechts een paar minuten lopen bij Torvet Square. Op dit plein zijn elke zomer en winter de leukste events, foodfestivals en markten te vinden. Het hotel heeft een FEE's Green Key certification en gebruikt verse, lokale producten in hun 73 Bar & Restaurant.

4. Utrecht

Last but not least: ook Utrecht heeft dit lijstje gehaald. Diverse reizigers zien Utrecht als een leuk alternatief voor Amsterdam. In deze stad kun je kajakken door de grachten of lekker fietsen door de stad. Fun fact: Utrecht heeft een van de grootste fiets parkeergarages ter wereld.

Wil jij de stad te voet verkennen? Dan is de Stadswandeling met smartphone-speurtocht een must. Tijdens deze wandeling kom je langs de mooiste en bekendste plekken van Utrecht.

Waar je kunt verblijven:
Het Grand Hotel Karel V bevindt zich in het hart van Utrecht, en is bekroond met een FEE Green Key certification vanwege hun onder meer energy management en milieuvriendelijke schoonmaakproducten die ze gebruiken. Ook foodies kunnen hun hart hier ophalen. Op de begane grond van het restaurant bevindt zich het Restaurant Karel die één Michelin ster heeft.

Grand Hotel Karel V

Vind je het soms lastig om te bepalen wat je tijdens je vakantie kunt doen? Booking.com to the rescue! Via de website kun je niet alleen fijne accommodaties boeken, maar je kunt er ook terecht om vluchten, attracties of leuke ervaringen te vinden. Denk aan culinaire excursies, fotografieworkshops of speurtochten.

Lifestyle
  • Unsplash (Marco D'Abramo, Raychel Sannert, Sébastien Goldberg), Adobe Stock