Wil je graag duurzaam shoppen? Zó pak je dat aan

Duurzaam shoppen was nooit zo makkelijk.

Het herfstseizoen is in volle gang en daar hoort (als je het ons vraag) een compleet nieuwe garderobe bij. Absoluut niet nodig, en obviously ook niet milieubewust. Gelukkig zijn veel modemerken anno 2021 een stuk bewuster op het gebied van duurzaamheid en dragen we hier graag ons steentje aan bij. Maar hoe weet je eigenlijk of een merk of item duurzaam is?

Duurzame items

Grote kans dat je wel eens je slag hebt geslagen in de online fashion outlet Otrium. De webshop is een online fashion outlet en zorgt ervoor dat een onverkochte voorraad tóch nog wordt verkocht. Het principe is heel simpel: de online fashion outlet biedt onverkochte voorraden aan van merken zoals Adidas, Asics en Karl Lagerfeld. Op deze manier kunnen modemerken een nieuwe eigenaar vinden voor collecties uit eerdere seizoenen, zodat geen enkel kledingstuk ongedragen blijft. Otrium biedt tig verschillende merken aan en slaagt er keer op keer in om merk-items voor een fijn prijsje aan te bieden.

Ook vind je op de website van Otrium enorm veel merken die stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Maar, hoe vind je deze items tussen dat gigantische aanbod?

Filteren op duurzaamheid

Om het voor iedere bezoeker van Otrium zo gemakkelijk mogelijk te maken om duurzame items uit voorgaande collecties te scoren, gaat de webshop een samenwerking aan met Good On You, ’s werelds meest toonaangevende platform voor duurzaamheid beoordelingen van modemerken. Otrium lanceert een gloednieuwe Conscious-filter, gebaseerd op de ratings van Good on You.

Wat dit precies betekent? Dat je op de app en website van Otrium door het gebruik van deze filter in no-time alle Conscious-merken kunt selecteren. Zo pikt de site alle merken die extra stappen zetten op het gebied van duurzaamheid er met gemak uit, zoals Adidas by Stella McCartney, Filippa K, Closed, Fabienne Chapot, King Louie en Alchemist.

Concsious filter

Wanneer is een item duurzaam?

Allemaal leuk en aardig, die duurzame merken, maar wanneer is een item eigenlijk duurzaam? Good On You heeft een speciale werkwijze om dit te beoordelen. Het platform beoordeelt het beleid en de werkwijze van modemerken op het gebied van mens, planeet en dierenwelzijn.

De categorie mens heeft betrekking op de impact in de toeleveringsketen van de modemerken, zoals het betalen van een leefbaar loon. Het onderdeel planeet is all about de consumptie van hulpbronnen, zoals water en energie. En natuurlijk wordt er bij de categorie dierenwelzijn gekeken naar het gebruik van dierlijke materialen, zoals bont.

Otrium goes Concsious

Naast de samenwerking met Good on You houdt Otrium zich ook bezig met andere duurzame stappen, met als doel een slimmere mode-industrie. Zo wordt er geen bont verkocht op de webshop en worden alle bestellingen verzonden in verpakkingen van gerecycled materiaal.

Enne, met al die pakketjes die zonder pardon worden geretourneerd, weet Otrium ook wel raad. Retouren worden namelijk refurbished, een proces waarbij items met een lichte imperfectie, met de hand worden hersteld en weer terug de verkoop in kunnen om een nieuwe eigenaar te vinden. Otrium wil zo transparant mogelijk zijn over de stappen op het gebied van duurzaamheid en publiceert begin 2022 een sustainability rapport. De online fashion outlet werkt toe naar een toekomst waarin alle kleding wordt gedragen. We like!

Benieuwd naar het uitgebreide aanbod van 300+ merken met tot 75% korting? Ontdek hier de Conscious merken van Otrium of shop via de app.

Laatste nieuws