Koning Willem-Alexander onthult hoe de prinsessen zich vermaken tijdens de lockdown

Ook Amalia, Alexia en Ariane moeten zoveel mogelijk thuisblijven.

Lees ook

Of je een prinses bent of niet: de lockdown geldt voor iedereen in Nederland. Dit betekent dat ook Alexia, Amalia en Ariane op dit moment aan huis gekluisterd zijn. Koning Willem-Alexander vertelt hoe de prinsessen hun dagen tijdens de lockdown doorkomen.

Veel naar buiten

Tijdens een van zijn digitale werkbezoekjes vertelde Willem-Alexander het een en ander over zijn privéleven. Zo liet hij weten dat hij, Máxima en zijn dochters voornamelijk thuiszitten. Wel benadrukt hij dat ze hun best doen om zoveel mogelijk naar buiten te gaan, wanneer dat kan.

Het hele gezin probeert tijdens de lockdown regelmatig te bewegen. Volgens Willem-Alexander doen ze dit vaak met z'n allen. “We komen veel buiten, gaan fietsen, de stad in en dat soort dingen.”

Hockeytraining

Gelukkig hebben Alexia, Ariane en Amalia nog wel de mogelijkheid om wat stoom af te blazen op het hockeyveld. Echter, ook hierbij gooien de coronaregels roet in het eten. De zussen mogen namelijk alleen de hockeytrainingen volgen, aangezien de wedstrijden op dit moment allemaal gecanceld zijn.

Enne, of er ook betere vooruitzichten zijn? Daar kan de koning uiteraard ook nog niet veel over zeggen. Wel laat hij al weten dat Koningsdag dit jaar niet anders zal zijn dan het vorige jaar. “Het wordt een fysiek aanwezig zijn met een verder digitale verspreiding over het land heen. Zo'n soort combinatie”, verklaart de koning. Tja, we hadden het eigenlijk niet anders verwacht.

Bron: Story | Beeld: RVD (Wesley de Wit)

Laatste nieuws

Zie ook