Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

7 dingen die veranderen zodra je happy single bent

Wow!

7 Dingen die veranderen zodra je happy single bent

Single zijn kan soms enorm bevrijdend zijn. Tijd en energie in jezelf steken is namelijk ook hartstikke goed voor je. Enne, daarom vertellen wij je hoe je leven verandert als je leert om van jezelf te houden.

1. Je hecht meer waarde aan je vrije tijd

Als je je vrije tijd belangrijk vindt, zullen de afspraken die je maakt vaak met mensen zijn die je belangrijk genoeg vindt om je vrije zondag voor op te geven. Dit zorgt er dus voor dat je je tijd goed besteed.

2. Betere gesprekken

Omdat je niet alleen maar plannen maakt om plannen te maken, heb je meer om over te praten als je daadwerkelijk mensen ontmoet. In tegenstelling tot wanneer je de afgelopen vier dagen dezelfde mensen hebt gezien en niets nieuws tegen elkaar te zeggen hebt.

3. Rust maakt je productiever

Alleen al het plannen van tijd om doelbewust niets te doen is gekoppeld aan een verhoogde productiviteit. Wanneer je je geest laat ontspannen, geef je je hersenen de kans om helemaal 'op te laden'. Als je dan weer aan het werk moet ben je minder vermoeid en beter in staat om de volle 100% van jezelf te geven.

4. Je leert jezelf kennen

Vaak denk je dat je jezelf van binnen en van buiten kent, maar meestal kom je daar pas achter als je geen rekening meer hoeft te houden met anderen. Je krijgt een beter beeld van wat je echt graag doet en wat je alleen deed voor je partner. Misschien ging je met je vriend/vriendin altijd naar de laatste superhelden film, terwijl je als je alleen bent liever een natuurdocumentaire opzet.

5. Betere dates

Als je het fijn vindt om tijd voor jezelf te nemen en te weten wat je wil, dan zeg je niet zomaar ja tegen iemand die je mee uitvraagt. Omdat je selectief bent in voor wie je je vrije tijd opgeeft, heb je een grotere kans op een succesvolle eerste date.

6. Je voelt je zelfverzekerder

Loving your alone time betekent dat je niemand nodig hebt voor goedkeuring van je plannen. Nu je zo zelfstandig bent, heb je meestal niet de behoefte om te wachten tot iemand het eens is met je ideeën of over hoe je je tijd moet besteden. Dat kan je helpen om je zelfverzekerder te voelen over andere beslissingen die je in je leven neemt. Zodra je geen validatie van anderen meer nodig hebt, schiet je zelfvertrouwen de pan uit.

7. Je hebt meer vrijheid

Als je leert om happy single te zijn, dan zie je je vrije tijd niet meer als iets dat je moet vol plannen. Je ziet juist in dat je vol met mogelijkheden zit. Weg is de stress van het uitzoeken met wie je je zaterdagavond gaat doorbrengen. Als je het leuk vindt om alleen te zijn, ben je niet gebonden aan het idee van iemand anders nodig hebben om plezier te hebben. Dit geeft je de vrijheid om je tijd door te brengen hoe je wilt en uiteindelijk écht gelukkig te zijn met jezelf.

Bron: Marie Claire | Beeld: Bad Moms