Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aluminium binnendeuren kopen? Dit zijn de opties

Ontdek welke mogelijkheden het beste bij jouw interieur aansluiten. 

binnendeur

Ben je op zoek naar nieuwe binnendeuren en overweeg je aluminium? Dan kies je voor een duurzaam, stijlvol en modern alternatief. In dit artikel verkennen we de verschillende types aluminium binnendeuren, hun voordelen en enkele belangrijke overwegingen voor de aankoop. Ontdek welke opties het beste bij jouw interieur passen.

Verschillende soorten aluminium deuren 

Aluminium binnendeuren zijn er in allerlei stijlen en functies. De belangrijkste types zijn:

  1. Schuifdeuren: ideaal voor besparing van ruimte en vaak gebruikt bij toegangen tot terrassen of als ruimteverdelers.
  2. Vouwdeuren: ook bekend als harmonica- of accordeondeuren, perfect voor het volledig openen van een ruimte.
  3. Draaideuren: de klassieke keuze die naar binnen of buiten opent, geschikt voor bijna elke ruimte.
  4. Franse deuren: dubbele deuren die een elegante toegang bieden tot bijvoorbeeld een studiekamer of eetkamer.

Welke stijl past bij mijn huis? 

Bij het kiezen van het type deur is het belangrijk om de stijl van je huis in overweging te nemen. Moderne, minimalistische woningen profiteren vaak van de strakke lijnen van aluminium schuif- of vouwdeuren, terwijl meer traditionele woningen goed kunnen harmoniseren met Franse of klassieke draaideuren.

Voordelen van aluminium binnendeuren 

Aluminium deuren bieden talrijke voordelen:

  1. Duurzaamheid: aluminium is bestand tegen corrosie en verweren, waardoor het een lange levensduur heeft zonder veel onderhoud.
  2. Energie-efficiëntie: hoewel aluminium een goede geleider is, zijn moderne aluminium deuren vaak uitgerust met thermische onderbrekingen die helpen bij het isoleren van je huis.
  3. Veiligheid: de robuustheid van aluminium deuren biedt een verhoogd niveau van beveiliging tegen inbraken.
  4. Esthetiek: aluminium deuren kunnen worden afgewerkt met een breed scala aan kleuren en afwerkingen, wat ze aanpasbaar maakt aan verschillende interieurstijlen.

Wat kost een aluminium binnendeur? 

De kosten van aluminium binnendeuren variëren afhankelijk van het ontwerp, de grootte en extra functies zoals glaswerk of speciale afwerkingen. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen beginnen rond de €800 voor standaardmodellen, en oplopen naargelang de complexiteit en het maatwerk van de deur.

Hoe beïnvloeden aluminium deuren het binnenklimaat van mijn huis? 

Aluminium deuren kunnen, mits goed geïnstalleerd met moderne isolatietechnieken, een positieve impact hebben op het binnenklimaat van je huis. Dankzij thermische onderbrekingen en dubbele beglazing behouden deze deuren warmte in de winter en weren ze de hitte in de zomer, wat bijdraagt aan een comfortabeler woonomgeving en lagere energiekosten. Het is wel belangrijk om te zorgen dat de deuren professioneel worden geïnstalleerd om kieren te voorkomen.

Kan ik aluminium deuren op maat laten maken? 

Absoluut, een van de grote voordelen van aluminium deuren is hun veelzijdigheid. Ze kunnen exact op maat worden gemaakt om aan specifieke afmetingen en designvoorkeuren te voldoen. Of je nu op zoek bent naar extra grote deuren voor een ruime entree of speciale glaspartijen wilt integreren voor meer natuurlijk licht, aluminium biedt flexibele mogelijkheden voor maatwerk. Bespreek je wensen met de fabrikant om de mogelijkheden te verkennen.

Welke afwerkingsmogelijkheden zijn er voor aluminium deuren? 

Aluminium deuren komen met een breed scala aan afwerkingsmogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten coatings en kleuren, van matte tot glanzende afwerkingen en van neutrale tot levendige tinten. Bovendien zijn er opties zoals houtnerfimitaties die het uiterlijk van natuurlijk hout nabootsen met de voordelen van aluminium. Deze afwerkingsopties maken het eenvoudig om je nieuwe deuren te laten aansluiten bij de rest van je interieur of exterieur.

Hoe onderhoud ik mijn aluminium deuren? 

Aluminium deuren staan bekend om hun onderhoudsgemak. Regelmatig afnemen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om ze schoon te houden en in goede staat. Vermijd schurende materialen of chemische reinigers die de afwerking kunnen beschadigen. Controleer ook periodiek de scharnieren en sloten op slijtage en smeer deze indien nodig de deuren soepel te houden.

Hoe kies ik de juiste leverancier? 

Bij het selecteren van een leverancier of merk voor jouw aluminium deuren, overweeg de volgende punten:

  1. Ervaring en reputatie: kies een bedrijf met goede recensies en voldoende ervaring in het vervaardigen van aluminium deuren.
  2. Garantie en service: let op de garantievoorwaarden en de beschikbaarheid van klantenservice voor toekomstige ondersteuning.
  3. Productaanbod: een breed assortiment toont de capaciteit van een bedrijf om diverse persoonlijke voorkeuren te accommoderen. Ook moeten er mogelijkheden zijn om aluminium deuren op maat te laten maken.

Meer weten? Check dan ook zeker de website van Aluwdoors. Deze experts bieden letterlijk alle informatie die je nodig hebt voor het aanschaffen van jouw aluminium deuren.

Lifestyle
  • Adobe Stock