Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo lang moet je vrij nemen om écht tot rust te komen

Aha!

Zo lang moet je vrij nemen om écht tot rust te komen

Je bent vast weleens een week op vakantie geweest en teruggekomen met het gevoel dat je nog niet volledig uitgerust was. Hoewel we onszelf vervolgens voornemen om het de volgende keer anders te doen, blijft het gevoel aanhouden. Herkenbaar? Wellicht moet je dan langer vrij nemen om écht tot rust te komen.

Acht dagen

Acht dagen, zo luidt het advies van de Vlaamse psychologe Fanya Verhenne. Een week is net niet lang genoeg om echt je rust te pakken; je zou minimaal acht dagen nodig hebben om niet meer met je werk bezig te zijn. Pas dan kun je alle stress van je afschudden en je werk loslaten. Het beste is dus om acht dagen als een minimum aan te houden. Langer kan natuurlijk ook, maar korter liever niet.

Echt rustig aan doen

Maar let op: het is belangrijk dat je op deze dagen ook echt rustig aan doet. Alle dagen volplannen met allerlei activiteiten is een no go. Het is logisch dat je van alles wilt gaan doen waar je normaal de tijd niet voor hebt, en dus een bomvolle agenda hebt. Maar dat is nou net niet de bedoeling als je uitgerust weer op je werk wilt verschijnen.

Neem eens de tijd om écht rustig aan te doen. Om een boek te lezen, te dutten op het strand of lekker lang op een terras te hangen. En vooral: om te genieten!

Bron: Marie Claire, Elegance, Grazia archief | Beeld: Sex in the City