Rood van top tot teen: koningin Máxima straalt in volledig rode outfit

Zien: Willem-Alexander en Máxima reageren op reis naar Griekenland

De koning en koningin braken dit weekend na één dag hun vakantie naar Griekenland af.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
willem-alexander maxima

Koning Willem-Alexander heeft voor het eerst zelf gereageerd op de commotie die ontstond rondom de vakantie van de Oranjes naar Griekenland. In een videoboodschap vertelt de koning zijn kant van het verhaal.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Heel onverstandig

Hoewel de vakantie naar Griekenland binnen de voorschriften paste, kwam er de nodige kritiek op de koninklijke familie. Aangezien het kabinet een oproep deed aan alle Nederlanders om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet op vakantie te gaan, was de reis van de royals op zijn zachtst gezegd niet zo handig getimed.

Dat geeft de koning in deze videoboodschap dan ook toe. “Het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren, is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”

Moeilijke tijd

“Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om, binnen de grenzen van het coronabeleid, ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt”, gaat Willem-Alexander verder.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

“Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. We hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met u en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden.”

Betrokken

De koning benadrukt dat hij, samen met de rest van het koninklijke gezin, betrokken is bij de Nederlandse bevolking. “Wij blijven ons, samen met u, inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen. We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar.”

Bekijk de hele videoboodschap van de koning hieronder:

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');