Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Birte vertelt: 'Mijn vriend heeft extreme woede-uitbarstingen tijdens het gamen'

'Sinds we samenwonen weet ik pas hoe ernstig het is...'

vrouw bezorgd

Birte* en haar vriend Elijah hebben drie jaar een relatie en vorige week is het stel samen gaan wonen. Al die tijd was Birte ervan op de hoogte dat Elijah snel getriggerd raakt tijdens het gamen, maar nu ze met hem in één huis woont, kom ze er pas écht achter hoe ernstig deze woede-problemen zijn...

Agressie

"Mijn vriend is super lief en heeft alles voor mij over", begint Birte haar verhaal. "Zijn enige minpunt is dat hij met grote regelmaat heel boos en zelfs agressief wordt tijdens het gamen." Birte heeft altijd geweten dat Elijah wat problemen had met woede rondom gamen, maar dat het zó erg was had ze nooit voor mogelijk gehouden. "Sinds we samen zijn gaan wonen is hij al een aantal keer achter de Playstation gekropen en elke keer resulteerde dit in gevloek en getier." Daarnaast gooit haar vriend met spullen en slaat hij tegen muren en meubels als zijn game zijn agressie zodanig heeft aangewakkerd.

Vervelend

Hoewel Elijah nooit fysiek of verbaal geweld heeft gebruikt tegen Birte, geeft zijn gedrag haar een ongemakkelijk en bovenal onveilig gevoel. "Ik heb jarenlang in een gewelddadige relatie gezeten en daarnaast heb ik autisme. De harde geluiden van het constant vloeken, schreeuwen en slaan tegen en gooien met objecten maakt mij ontzettend onrustig", legt Birte uit. Ze heeft zijn woede-probleem tijdens hun relatie al meerdere malen ter sprake gebracht. "Als ik het er met hem over heb lijkt hij het te begrijpen, maar de eerstvolgende keer doet hij het gewoon weer..."

Therapie

"Ik heb hem op een zo rustig mogelijke manier laten weten dat ik me niet prettig voel bij zijn gedrag", vervolgt ze haar verhaal. Ook heeft ze een aantal suggesties gedaan bij haar vriend om te proberen zijn agressie te verminderen. "Zo heb ik voorgesteld dat hij wat meer pauzes neemt tussen het gamen door of dat hij kiest voor een minder competitief spel", aldus Birte. Ook heeft ze geopperd om in therapie te gaan. "Elijah lijkt in geen van mijn voorstellen interesse te hebben." Birte denkt dat er een diepere issue zit achter zijn woede-problemen, maar heeft geen idee hoe ze het moet aanpakken.

Wat zouden jullie doen in haar situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de gebruikersnaam Master_Carrot8900.

Lifestyle
  • Reddit
  • Adobe Stock