Britse jongen is 4 maanden zwanger

Hayden Cross werd twintig jaar geleden geboren als vrouw, maar inmiddels is hij volop bezig met zijn transformatie naar...

Lees ook

Hayden Cross werd twintig jaar geleden geboren als vrouw, maar inmiddels is hij volop bezig met zijn transformatie naar man. Toch moest de Brit dit proces even op een laag pitje zetten. Hij is namelijk vier maanden zwanger.

Transgender

De jongen worstelde lange tijd met zijn gevoelens voor hij wist wat hij echt wilde: man worden. Een vriend van hem die transgender is, genaamd Shane Hope, hielp hem. “Toen ik hoorde hoe Shane zich voelde en wat hij had meegemaakt, herkende ik het meteen. Zo voelde ik me ook. In 2013 besloot ik alles in gang te zetten om man te worden, niet alleen biologisch maar ook administratief, door onder meer mijn naam te veranderen.”

Kinderwens

Hayden wilde altijd al vader worden. Echter was het invriezen van zijn eicellen geen optie, aangezien hier een flink prijskaartje aan hing en hij geen baan had. Zijn kinderwens was zo groot dat hij de transitieproces van vrouw naar man op pauze had gezet, in de hoop op een natuurlijk manier zwanger te raken.

Zwanger

De twintiger kwam via Facebook in contact met een anonieme spermadonor, meldt The Sun. De man kwam naar zijn huis, doneerde een potje sperma, maar wilde verder niets weten en noemde ook zijn naam niet. In september kreeg Hayden positief nieuws: hij was zwanger!

Lastig

Hayden geeft toe dat het een moeilijke periode is. “Enerzijds ben ik blij dat ik een kind krijg, maar anderzijds moet ik nu nog langer een vrouw blijven”, klinkt het. “Ik stond op het punt om mijn transitie af te ronden en mijn borsten en eierstokken te laten wegnemen, maar dat moet nu wachten. Zwanger zijn is ook het vrouwelijkste wat er bestaat en ik voel me echt al een man. Het zou een leuke tijd moeten zijn, maar dat is het eigenlijk niet.”

Raar gevoel

“Het voelt raar omdat mijn lichaam in de overgang zit, het gaat eigenlijk tegen alles in wat er binnenin mij aan de gang is, maar ik had geen andere keuze”, vertelt hij openhartig. “Ik had eindelijk het gevoel dat ik mezelf aan het worden was en een man werd, maar nu gaat mijn lichaam precies de andere kant op.”

Lees ook: Wait what? Deze vrouw is al 17 maanden zwanger

Bron: The Sun, Beeld: Istock, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook