Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ha: dít personage in Mean Girls wilde Lindsay Lohan dolgraag spelen

'Veel mensen weten dit niet', begint de actrice. 

Lindsay Lohan

Voor Lindsay Lohan betekende de rol van Cady Heron in Mean Girls haar grote doorbraak als actrice. Ze had echter een heel andere rol op het oog. In gesprek met Vogue US deelt ze dat ze heel graag de rol van Regina had gespeeld!

Jubileum

Het is bijna twintig jaar geleden dat Mean Girls uitkwam. Ter ere van dit jubileum ging Vogue US met Lindsay in gesprek over haar iconische rol in de film. Als Lindsay naar een foto van twintig jaar geleden kijkt, onthult ze dat ze graag Regina had gespeeld.

"Veel mensen weten dit verhaal achter mijn rol van Cady in Mean Girls niet", begint de actrice. "Ik wilde Regina spelen, omdat ik net klaar was met Freaky Friday. Ik wilde graag een normale, mooie meid spelen", legt Lindsay uit. "Ik wilde een andere rol vertolken dan weer de gebroken tiener."

Ander plan

Regisseur Mark Waters en schrijfster Tina Fey hadden echter andere plannen voor Lindsay. "Ze stonden erop dat ik Cady ging spelen. Ze hadden iets van: 'Nee, je bent de lovable one. Je moet Cady spelen.' Ik keek er toen heel erg naar uit om de transitie te maken naar the pretty part of Cady", lacht Lindsay. En zo geschiedde!

Uiteindelijk ging de rol van Regina naar Rachel McAdams, speelde Amanda Seyfried de rol van Karen Smith en kroop Lacey Chabert in de huid van Gretchen Wieners. Voor alle vier actrice betekende hun rol in Mean Girls hun grote doorbraak. So Fetch!

Showbizz
  • Vogue US
  • NL Beeld