Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jada Borsato over relatiebreuk: 'Ik wilde niet dat ik later naar het altaar liep en spijt had...'

De zangeres wilde weten wie ze 'zonder hem' is.

Jada Borsato

De 21-jarige zangeres is hard op weg om naam voor zichzelf te maken in de muziekindustrie. Vader Marco is, ondanks alle ophef rondom zijn persoon, nog altijd een van de meest succesvolle Nederlandse zangers ooit. Dat zou er natuurlijk voor kunnen zorgen dat Jada extra druk voelt om te presteren, maar het lijkt erop dat ze lekker haar eigen ding doet. Zo bracht ze laatst de single Blik op jou uit.

Dat nummer gaat over een stukgelopen relatie, en wat je zou doen als je die persoon weer tegen zou komen. Zou je dan alles anders doen? In een interview met de Telegraaf maakte Jada duidelijk dat het 'géén autobiografisch' nummer is, maar in de Brokko Podcast blikt de zangeres wel terug op de breuk - Jada was 9 jaar samen met jeugdliefde Roeland.

'Niks te klagen'

"Je hebt lang, maar dan ook héél erg lang, dezelfde vriend gehad", stelt presentator Thom Brok. "En dat was ook zeer publiekelijk bekend. Hoelang is het geweest; van wanneer tot wanneer?" Jada reageert: "19 oktober 2014 tot 19 augustus 2023."

"Het begon als een jeugdliefde en het groeide uit tot een mooie relatie", schreef Jada ooit in een Instagram-post om te vieren dat de twee al zolang bij elkaar waren. Maar toch besloot het koppel vorig jaar om uit elkaar te gaan. In de Brokko Podcast schept Jada duidelijkheid over de reden dat zij en jeugdliefde Roeland er destijds een punt achter zetten.

Jada: "Ik was heel lang samen met hem en ik heb echt een hele fijne, mooie relatie gehad, en echt niks te klagen. Des te raarder denken mensen van: Huh, waarom is het dan uitgegaan? Maar voor mij was het gewoon echt van... Ik wilde niet dat ik later op het altaar liep en dat ik spijt had dat ik nooit heb ontdekt wie ik nou, en dat klinkt heel stom hoor, voor sommige mensen, maar dat ik nooit heb ontdekt wie ik ben zonder hem."

Nieuwe liefde

Hoewel Roeland niet de ware bleek te zijn, is Jada inmiddels wel degelijk weer gelukkig in de liefde. Eind vorig jaar bevestigde de zangeres dat ze een relatie heeft met Rob. Begin april gaf Jada een relatie-update in weekblad Weekend.

"Ik ben helemaal hoteldebotel verliefd", aldus een dolenthousiaste Jada. "Ik zit op een roze wolk, ben zo gelukkig. Hij is een heel lieve jongen, hij valt ook heel goed bij het gezin en mijn vriendengroep, en vice versa. We maken elkaar heel blij."

Het is haar gegund!

Showbizz
  • Brokko Podcast, Weekend, de Telegraaf
  • NL Beeld / Patrick van Emst