Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Man vertelt: 'Ik denk dat mijn vriendin vreemdgaat met haar collega'

'Ze sturen elkaar elke dag berichten op hun privételefoons' 

vriendin vreemdgaat collega

Berts* vrouw Rianne werkt al een aantal jaar bij hetzelfde bedrijf. Er was nooit een probleem, maar sinds een aantal maanden heeft Rianna opeens een heel goede band opgebouwd met haar collega Sam. Hij zit niet bij haar in het team, en de twee werken ook niet op dezelfde verdieping. Toch praten ze wel elke dag over privézaken. Bert krijgt daarom het gevoel dat er meer speelt tussen de twee. Op Reddit doet hij zijn verhaal.

Berichten

"Rianne heeft sinds een paar maanden een goede band opgebouwd met haar collega, Sam", begint Bert zijn verhaal. "Ik zocht er eerst niets achter, maar ze hadden zoveel contact met elkaar dat ik Rianne vroeg of het ook een tandje minder kan. Dit negeerde ze echter."

Bert wist niet dat ze ook met hem via haar privételefoon appt, tot vandaag. "Ze sturen elkaar elke dag berichten op hun privételefoons. Ik snap er niks van, ze weten van elkaar dat ze een relatie hebben. Sam is zelfs getrouwd en heeft twee kinderen!"

Nare vibe

"Ik heb Sam een keer ontmoet tijdens een werkborrel van Rianne, en ik kreeg meteen een nare vibe", gaat Bert verder. "Hij durfde me niet in mijn ogen aan te kijken en toonde nergens interesse in, behalve als ik het over Rianne had."

"Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt niet erg dat ze vrienden op de werkvloer maakt, maar een aantal weken geleden begon ik te twijfelen over haar 'relatie' met Sam. Sam kwam namelijk naar de stad om met Rianne te lunchen. Maar die lunch bleef doorgaan tot laat in de avond. Ik appte haar waar ze was en hoe laat ze thuis zou komen, maar ze antwoordde amper."

Vertrouwen

Bert liet het echter een beetje gaan, tot vandaag. Sam wil Rianne namelijk mee uit eten nemen. "Rianne vertelde me dat hij met haar uiteten wil, en dat zij hem voorstelde om daarna naar ons huis te gaan. Op zich is dat geen probleem, alleen ben ik aan het werk. Ik vind het frustrerend, want Rianne weet dat ik er niet ben. Toch probeert ze me het gevoel te geven dat ik haar kan vertrouwen omdat ze 'eerlijk' tegen me is. Toch geloof ik het niet helemaal."

"Ik word kotsmisselijk bij de gedachte dat ze vreemdgaat. We hebben zo onze problemen gehad, maar dat heeft ieder stel. Daarnaast ben ik nog nooit zo onrustig geweest door een 'vriend' van haar. Ik wil haar niet het gevoel geven dat ze geen mannelijke vrienden mag hebben, maar dit zit me gewoon niet lekker. Wat moet ik doen?"

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Quill-n-Quirk.

Lifestyle
  • Reddit
  • Adobe Stock