Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is de reden waarom iedereen André 'Dongel' noemt in Over De Oceaan

Aha! 

André Over De Oceaan

Wie elke week Over De Oceaan kijkt, is het vast al opgevallen dat iedereen André Dongelmans 'Dongel' noemt. In gesprek met Grazia onthult de acteur waarom iedereen deze bijnaam gebruikt in plaats van zijn voornaam.

Over De Oceaan

In Over De Oceaan maken zes BN'ers, samen met twee ervaren kapiteins, de overtocht over de Atlantische Oceaan. Acteur André Dongelmans ging samen met Nicolette Kluijver, Caroline Tensen, Kees Tol, Roelof Hemmen en Roxane Knetemann het avontuur aan. Ze moesten drie weken lang overleven op een zeilboot en konden geen contact hebben met de buitenwereld. Gelukkig hoefden ze zich geen moment te vervelen tijdens de 5100 kilometer lange reis van Lanzarote naar Sint-Maarten, want elke deelnemer heeft zijn eigen taak – en natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid met elkaar!

Dongel

Als je zoveel tijd met elkaar doorbrengt op een boot, word je vanzelf hechter. Logisch dat er dan bijnamen voor elkaar ontstaan. Maar waarom wordt André als enige 'Dongel' genoemd en spreekt de rest elkaar gewoon aan bij de voornaam? "Je had ons zessen (de BN'ers, red.) op de boot. Daarnaast waren er twee kapiteins op de boot, want het is wel fijn als we ook in veilige handen zijn", vertelt André aan Grazia. "Ze kunnen natuurlijk niet 24 uur opblijven, maar wij moeten wel 24 uur blijven varen, dus daarom waren er twee. Een van hen, Caroline, heeft de Volvo Ocean Race gewonnen. Dus de Max Verstappen van de oceaan hadden wij mee, dat is wel chill", lacht hij. "En we hadden ook Gregor."

"Verder was Thomas mee, dat is iemand van de boot en die ook heel goed kan varen", gaat André verder. "Dan hadden we twee cameramannen, een geluidsman en twee redacteuren – waarvan één André heet", legt hij dan uit. "Dat is de reden dat ik tijdens het programma 'Dongel' wordt genoemd. Omdat ik een beetje gek werd dat mijn naam de hele tijd werd geroepen, maar dat het negen van de tien keer niet voor mij was. Want de redacteur André hadden ze natuurlijk veel meer nodig dan ik", lacht hij. Aha!

Showbizz
  • Jasper Suyk en Dracorubio