Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nicolette Kluijver over bijzondere vriendschappen die Over De Oceaan haar opleverde

'Met Kees Tol heb ik zulke mooie gesprekken gevoerd'

Nicolette Kluijver

Samen met André Dongelmans, Caroline Tensen, Kees Tol, Roelof Hemmen en Roxane Knetemann maakte Nicolette Kluijver een onvergetelijke reis in Over de Oceaan. Ondanks dat ze de andere deelnemers niet (goed) kende, ontstond er in no-time een band. In gesprek met Grazia vertelt Nicolette over de bijzondere vriendschappen die zijn ontstaan tijdens haar deelname aan het programma.

Onbekenden

Zo'n drie weken maakte Nicolette samen met vijf BN'ers een reis over de oceaan, maar kende ze hen eigenlijk al? "Kees en Caroline kende ik wel een beetje. De anderen was ik weleens tegengekomen, maar ik kende ze niet per se", deelt Nicolette als we met haar bellen. "Vlak voordat we vertrokken, kwam ik Roelof tegen op een gala. Met hem maakte ik meteen even een praatje aangezien we allebei wisten dat we aan hetzelfde gekke avontuur zouden beginnen."

Omgaan met irritaties

Nicolette leefde samen met haar mededeelnemers en de filmploeg op een zeilboot. Als je met z'n allen op zo'n klein oppervlak leeft, kan het prettig zijn om je even terug te trekken. "Maar dat kan dus niet", lacht Nicolette. "We hebben daarom van tevoren meteen gezegd: 'Jongens, als er iets is: meteen zeggen.' Want als je irritaties hebt of als iets je dwarszit op zo'n kleine boot kan het meteen heel groot worden. Door deze duidelijke afspraak hebben we nooit ruzie gehad aan boord. Het ging heel harmonieus en we hebben samen keihard gewerkt. Eigenlijk leefden we echt als vrienden."

Bijzondere vriendschappen

Ondanks dat Nicolette haar medekandidaten amper kende, ontstond er direct een band. "Ik had al meteen het gevoel dat we vrienden waren. Als je uitvaart, weet je met z'n allen: dit is het voorlopig. Die vriendschap zit echt in een snelkookpan."

Dat Nicolette vriendschappen zou overhouden aan haar deelname, is ook een van de redenen waarom ze mee wilde doen aan het programma. "Bij Expeditie Robinson vind ik het altijd zo tof om te zien dat mensen elkaar snel leren kennen en dat de vriendschappen die worden gevormd zo intens zijn. Dat wilde ik zelf ook eens ervaren."

"Met Kees heb ik zulke mooie gesprekken gevoerd. Hij vertelde over de Volendambrand en ik vertelde over mijn kanker. Dat we met z'n tweeën op een boot op de Atlantische Oceaan zulke gesprekken konden voeren, was echt goud voor mij. Ik vind het heel mooi dat je met mensen zo diep kunt gaan in zo’n uitzonderlijke situatie."

Nog steeds contact

Nicolette spreekt alle deelnemers dan ook nog regelmatig. "We hebben een app-groepje waarin we veel plaatsen en laatst ben ik op vrijdagavond met Kees Volendam onveilig gaan maken. Dat was heel leuk. Ik denk dat we dat ook wel blijven doen. Ook hebben we laatst de eerste aflevering met z’n allen gekeken. We hebben samen zo'n hels, maar ook heel tof avontuur meegemaakt. Het is iets heel bijzonders dat je met niemand anders kan delen.”

Ondanks dat Over de Oceaan een heel bijzondere ervaring was, weet Nicolette niet of ze nog een keer mee zou willen doen. "Ik heb weken gedacht: ik ga nooit meer de oceaan op; nooit meer zo lang op een boot. Ik was er helemaal klaar mee. Maar als ik weer met hetzelfde team mee mag doen, zou ik absoluut 'ja', zeggen. En dan op dag twee alweer spijt hebben haha."

Over de Oceaan is nu te zien bij RTL en Videoland.

Showbizz
  • Jasper Suyk