Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gaby en Nochtli: 'Iedereen heeft een summer body'

'Je hoeft niet topfit te zijn om naar het strand te gaan'

Gaby en Nochtli

Dankzij Beyoncé zijn de cowboyhoeden, -boots en jeansshorts niet te missen deze zomer. Grazia strikte Gaby Blaaser en Nochtli Peralta Alvarez voor een shoot in countrystijl en we vroegen de twee fitgirls naar hun zomerfavorieten. Ook vertellen de ladies in Grazia's Summer Issue hoe ze denken over summer body's.

Summer body

"Een summer body is het lijf waar jij je het prettigst mee voelt", stelt Gaby. "Ik voel me het fijnst met een getoned, slank lijf, maar dat verschilt voor iedereen. Ze zeggen altijd: every body is a beach body en daar ben ik het helemaal mee eens", zegt de actrice. "Je hoeft niet topfit te zijn om naar het strand te gaan. Trek een bikini of een badpak aan en you’re ready to go."

"Iedereen heeft een summer body", vindt Nochtli. "Je hoeft echt niet kapot strak of mega gespierd te zijn om in een skimpy bikini te kunnen. Trek gewoon aan waarin jij je fijn voelt en ga naar het strand", zegt ze. "Zelf werk ik het hele jaar door hard aan mijn lichaam, dat doe ik vooral voor mijn gezondheid. Tuurlijk komt de buitenkant daar ook bij kijken, want je zit automatisch strakker in je vel. Maar dat zou geen verschil hoeven maken voor hoe je er in de zomer bijloopt."

Zomerfit

"Wil je iets fitter zijn voor de zomer, verhoog dan je cardio in de maanden ervoor", tipt Nochtli. "Ik maak het mezelf makkelijk door vooral ook buiten mijn stappen te zetten en meer beweging te creëren. Je hoeft echt niet ellenlang op een loopband te staan in de sportschool. Daarnaast is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen om spiermassa te behouden of op te bouwen. Ik zie dat vrouwen dat nog weleens onderschatten. Je hoeft echt geen kilo’s kip naar binnen te werken, maar probeer in je voeding wel eiwitrijke keuzes te maken", zegt ze. "Dat is uiteindelijk ook beter voor een sneller metabolisme en helpt om bijvoorbeeld zoete cravings tegen te gaan.”

"Ik geloof niet in crash-diëten, die je nog snel even voor de zomer doet om strakker te zijn", stelt Gaby. "Probeer sporten en gezond eten in je levensstijl in te passen, zodat je het hele jaar door lekker in je vel zit. Je kunt best een keertje naar McDonald’s of een reep chocola eten, maar probeer over het algemeen gezonde keuzes te maken", aldus de actrice. "Het helpt qua sporten om voor jezelf een doel te stellen, bijvoorbeeld als je een plattere buik of vollere billen wilt. Durf ook om hulp te vragen als je zelf niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken. Er zijn altijd wel mensen in de sportschool die je op weg kunnen helpen.”

Showbizz
  • Tekst: Jill Waas
  • Fiona Ruhe