Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nochtli Peralta Alvarez deelt grootste vakantiedrama: 'We zagen overal kakkerlakken' 

'We zijn nog nooit zo snel een Airbnb uit gerend'

Nochtli Peralta Alvarez

Nochtli Peralta Alvarez siert samen met Gaby Blaaser de cover van Grazia's zomerissue! Naast al haar zomerfavorieten, deelt Nochtli ook een zomerdrama dat ze nooit zal vergeten. Haar verblijf in Japan bleek namelijk allesbehalve schoon te zijn...

Overal kakkerlakken

"Wij hadden in Japan een Airbnb geboekt, en toen we daar aankwamen, dachten we meteen: dit ziet er niet uit zoals het zou moeten zijn", zegt Nochtli als we vragen naar haar grootste zomerdrama. "We liepen een rondje en zagen overal van die kleine doosjes staan – cockroach traps – met kakkerlakken erin."

"Verder was het er heel smerig, alles zat onder de vlekken en de haren", deelt ze. "We zijn nog nooit zo snel een Airbnb uit gerend en verhuisd naar een hotel. Vreselijk!”

Mexico

Gelukkig zijn de meeste vakanties niet zo rampzalig als die ene keer in Japan. Waar Nochtli het liefst op vakantie gaat? “Ik word heel happy van Mexico", vertelt ze. "Het is mijn tweede thuisland, omdat ik half Mexicaans ben en mijn familie daar woont", legt ze uit. "Maar ik ga ook graag naar Spanje, en dan hoeft het niet eens heel luxe te zijn. Ik houd van de stranden en de palmbomen en hoe anders het eruitziet dan bij ons in Nederland. En ze hebben er veel lekkere glutenvrije dingen in de supermarkt, wat heel fijn is, omdat ik glutenintolerant ben."

Droomvakantie

Hoewel ze een dramatische ervaring heeft met Japan, blijft het de droomvakantie van Nochtli. "Mijn vriend Jeremy en ik zijn inmiddels drie keer naar Japan geweest. De eerste keer heeft hij mij meegesleept, omdat hij heel erg fan is van het land. En toen ik daar kwam, werd ik ook verliefd. Het is er zo mooi", aldus Nochtli. "Vorig jaar hebben we voor het eerst Mount Fuji gezien. We hebben een hike gemaakt door de bergen en van afstand naar Mount Fuji kunnen kijken met een superheldere lucht en de kersenbloesem in bloei. Het was net alsof we in een film zaten, zo adembenemend mooi.”

Het volledige interview met Nochtli Peralta Alvarez en Gaby Blaaser, waarin ze al hun zomerfavorieten delen, lees je in de nieuwste Grazia. Vanaf woensdag 19 juni in de winkel!

Styling: Valérie Ntantu | Haar & make-up: Mathieu Bronckhorst | Assistent styling: Nikki Gillissen | Assistent haar & make-up: Lara Scheepers

Showbizz
  • Tekst: Jill Waas
  • Fiona Ruhe