Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

End of an era: René Watzema vertrekt bij Rumag

'Ik ga met heel veel verdriet mijn kindje achterlaten'

René Watzema

René Watzema heeft een spannende stap gezet: hij vertrekt namelijk bij Rumag. Dat nieuws deelt de presentator in een video op Instagram. Daarin legt hij ook uit waarom hij dit besluit heeft genomen én wat zijn plannen nu zijn.

Einde van een tijdperk

"Jongens, na acht jaar komt er een einde aan het tijdperk Rumag en René", begint hij de video. "Ik heb mezelf bij de kloten durven grijpen, ik ben naar die gasten toegelopen en ik heb gezegd 'ik neem ontslag'", zegt hij stoer. Maar zo makkelijk ging dat niet, geeft hij vervolgens toe. "Ik heb er twee nachten van wakker gelegen en de afspraak een paar keer verzet, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan. En waarom? Omdat de prik uit de cola is", legt René uit. "Niet omdat ik het niet meer leuk heb."

"Ik ben daar nu blijven zitten omdat ik alleen maar zekerheid heb. En daardoor ga ik niet groeien", zegt hij eerlijk. "Maar ik heb wel bij Rumag mezelf mogen ontpoppen van een kleine nietsnut naar een iets mindere nietsnut die een beetje kan presenteren, zijn creativiteit heeft kunnen uiten en al zijn energie en liefde in het bedrijf heeft gestopt." De presentator zegt het gevoel te hebben alles te hebben gedaan wat hij kon doen. "Dus ik ga nu op zoek naar een nieuw pad. Ik wil iets anders bewandelen. Wel in dezelfde branche, maar iets anders."

Risico nemen

René wil zichzelf ontpoppen op het gebied van presenteren. "Maar goed, ik ga dus ook heel veel risico nemen", deelt hij. "En daarom vond ik dit zo spannend, want ik heb ook gewon een gezin te onderhouden." Niet alleen neem hij dus een financieel risico, ook zijn veilige werkbasis bij Rumag op kantoor laat hij los. "Al met al een superspannende keuze, maar ik sta er helemaal achter." René kijkt in elk geval positief terug op zijn tijd bij Rumag. "Ik ga met heel veel verdriet mijn kindje achterlaten. Iets waar ik altijd met heel veel plezier heb gewerkt, op zoek naar iets nieuws."

Vertrouwen

Onder de video stromen de lieve reacties binnen en laten vrienden en volgers weten volop vertrouwen in René te hebben. "Veilige keuzes maken is voor sukkels. You got this! 👏👏👏", aldus Soundos El Ahmadi. "Waar de ene deur dicht gaat, gaat de andere open 👏🏽💪🏽", reageert Joan Pronk. "Gaat wel goedkomen joh! Je bent een goede gast en je kan ook wel wat 😉💪🏼", "Trots hoor, you can do it!! 🔥" en "Komt helemaal goed met jou maatje! Trots op je!" klinkt het verder. Ook wij wensen René natuurlijk heel veel succes!

Showbizz
  • Instagram @renewatzema
  • NL Beeld