Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Roxy Dekker eerlijk over spanning bij optredens: ‘Viel bijna flauw’

'Als je zo enthousiast wordt, dan let je niet meer op hoe je aan het zingen bent'

De muzikale carrière van Roxy Dekker gaat als een speer. De 19-jarige zangeres scoort hit na hit en haar agenda stroomt dan ook vol met optredens op de grootste festivals. Maarre, de overgang van TikTok naar zo'n groot podium is best wel spannend, zo gaf Roxy gisteravond toe in de talkshow Beau.

Hitmachine

We kunnen inmiddels wel stellen dat Roxy Dekker een ware hitmachine is. Het is dan ook bijna niet voor te stellen dat het pas één jaar geleden is dat haar eerste nummer Anne-Fleur Vakantie uitkwam. Het nummer ontstond door een serie waarin mensen op TikTok vier woorden mochten achterlaten, waar Roxy vervolgens een nummer van maakte. Anne-Fleur Vakantie werd een enorme hit, maar haalde de Top 40 nét niet.

Dat werd allemaal anders toen haar tweede single Satisfyer uitkwam. Deze stond maar liefst 15 weken in de Top 40 en werd zelfs een top 10 hit. Enne, de kans is héél groot dat ook jij het nummer woord voor woord kunt meezingen.

Sugardaddy

Gisteren kwam haar nieuwste single Sugardaddy uit. Vijf weken geleden begon Roxy met het teasen van dit nummer op TikTok en – surprise, surprise – binnen no-time was het alweer een hit op het videoplatform. Afgelopen weekend stond de jonge zangeres op Paaspop voor duizenden mensen en wat ze misschien niet helemaal had zien aankomen, was dat iedereen het nummer al keihard kon meezingen. De beelden zijn dan ook bizar!

Zenuwen

Hoewel Roxy het geweldig vindt om op zulke grote podia te staan, heeft ze ook last van 'een soort faalangst'. Dat deelde ze gisteravond in Beau. Voor haar optreden op Paaspop viel ze dan ook 'bijna flauw' van de spanning. "Ik voel gewoon heel erg dat ik het goed moet doen", legt ze uit. Eenmaal op het podium verdwijnen die zenuwen gelukkig als sneeuw voor de zon. "Uiteindelijk als ik er eenmaal sta, dan is het helemaal weg", zegt ze. "Het lastige is, als je zo enthousiast wordt, dan let je niet meer op hoe je aan het zingen bent. En dan denk ik achteraf: oeh..."

Gelukkig kan ze rekenen op goede mensen op zich heen die advies geven. Onder meer Claude is een goede vriend van Roxy en voorziet haar van de nodige tips en tricks.

Bron: RTL Boulevard, Qmusic, Instagram @roxy.dekkerr | Beeld: NL Beeld