Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Roxy Dekker: ‘Muziek is belangrijker voor mij dan volgers’

'Mijn vrienden worden soms gek van me omdat ik de hele dag door zing'

De 18-jarige Roxy Dekker heeft hits met Anne-Fleur Vakantie en Satisfyer, ze staat op Noorderslag en scóórt op TikTok. Voor Grazia moét ze kiezen: één miljoen volgers of een nummer-1-hit?

Viral op TikTok

Roxy Dekker is nog maar achttien lentes jong, maar timmert nu al keihard aan de weg in de muziekwereld. Iedereen die op TikTok zit kan haar dan ook niet gemist hebben. Met haar eerste hit Anne-Fleur Vakantie ging ze meteen he-le-maal viral. Ook haar nieuwste nummer Satisfyer begon op TikTok en nu kan iedereen hem meezingen. Eén ding is zeker: Roxy is een rising star die we de komende tijd zeker in de gaten moeten houden.

Nummer-1-hit

In de nieuwste Grazia, die nu in de winkel ligt, legen we Roxy een aantal pittige dilemma's voor. Ze moét kiezen: één miljoen volgers of een nummer-1-hit? Deze is voor de zangeres echter niet moeilijk. “Een nummer-1-hit. Muziek is belangrijker voor mij dan volgers", stelt ze. "Het is mijn uitlaatklep en betekent alles voor me. Mijn vrienden worden soms gek van me omdat ik de hele dag door zing."

Muzikale dromen

Op muziekaal vlak heeft Roxy nog heel veel grote dromen. "Ik droom ervan om mee te doen met Vrienden van Amstel Live en om een liedje op te nemen met Suzan & Freek", deelt ze. "Dan kan ik officieel zeggen dat ik het in Nederland heb gemaakt.” Well, wij gokken dat deze dromen de komende jaren allemaal zullen uitkomen!

Het volledige interview met Roxy Dekker lees je in de nieuwste Grazia. Nu in de winkel! 

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Beeld: Nikki van Toorn