Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gaby Blaaser vertelt openhartig over strijd tegen anorexia

'Spangas heeft mijn leven gered'

Gaby Blaaser ziet er altijd uit om door een ringetje te halen – en dat is ook altijd al zo geweest. Maar back in the days was er een periode waarin de actrice zover doorsloeg in het werken aan haar uiterlijk, dat ze anorexia kreeg. In Who's That Girl vertelt ze hier openhartig over.

Bekendheid

Op haar achttiende werd Gaby Blaaser van straat geplukt om in een videoclip van Jim Bakkum te spelen. Het is niet alleen het begin van een romance tussen de twee, maar ook het begin van een leven in de spotlights.  Die bekendheid had op jonge leeftijd echter ook een enorme schaduwzijde voor de actrice, met enorme gevolgen voor haar gezondheid.

Anorexia

"Ik was altijd al gewoon heel slank, alleen op een gegeven moment krijg je vormen", vertelt Gaby openhartig in Who's That Girl. "Dus toen dacht ik: daar moet ik wat aan doen. En van een beetje afvallen werd dat anorexia", blikt ze terug. Ook haar toenmalige vriend Jim herinnert zich die tijd nog goed. "Ik weet nog dat ik een keer met haar naar het strand ging. Toen zag ik haar zitten in bikini en toen kon ik letterlijk haar ribben tellen op haar rug", aldus de zanger.

Spangas

Wanneer ze de rol van Jolé van Haagendoorn vertolkt in de populaire jeugdserie Spangas, wordt Gaby nog populairder. Maar, de schrijvers van de serie eisen dat ze beter op zichzelf let. "Toen werd er gewoon gezegd 'als je niet beter wordt, dan moeten we je uit de serie schrijven. Want we willen gewoon niet dat jij een voorbeeld bent voor meisjes, dat je zo mager moet zijn'", deelt Gaby. "Wat achteraf natuurlijk supergoed is, dat ze daar mee bezig waren – dat zouden meer mensen moeten doen", vindt de actrice. Gelukkig ging het vanaf toen beter met haar. "We kunnen eigenlijk wel zeggen dat Spangas mijn leven heeft gered."

Bron: Who's That Girl, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld