Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yay! Costa!! de serie staat vanaf vandaag op Netflix

Dat wordt bingen!

costa!! de serie netflix

Fans van Costa! en Costa!! opgelet! Na het grote succes van de eerste film en serie én het vervolg dat is gemaakt in 2022, is ook Costa!! de serie vanaf vandaag te zien op Netflix.

Oude én nieuwe gezichten

Na de originele film uit 2001 en de iconische filmreboot van 2022, is het wachten nu ein-de-lijk voorbij. Het vervolg van Costa!! – in de vorm van een serie – is namelijk vanaf vandaag te streamen op Netflix. We zien oude bekenden zoals Roeland Fernhout, Oscar Aerts en Sinan Eroglu én natuurlijk Katja Schuurman weer terug, maar ook zullen er nieuwe castleden te zien zijn in de serie. Zo zien we onder anderen Bo Maerten, Hamza Othman en Jatou Sumbunu. Exciting!

Costa!! de serie

Waar het in de film ging over Anna (Abbey Hoes) en haar beste vriendin Bibi (Stephanie van Eer) die op zoek gaan naar de Costa waar Anna's moeder, Frida (Katja Schuurman), vroeger heeft gewerkt, gaat het in de serie juist over eigenaar Thomas (Roeland Fernhout) die de drukte van de Costa niet meer aan kan. Hij kampt met een hoge bloeddruk en heeft steeds vaker paniekaanvallen. Hoog tijd dus om het stokje over te dragen aan iemand anders. Maar aan wie? Daar zullen we moeten achter komen in de serie. Yay!

Katja weer terug als Frida

Hoewel het nog een grote vraag was of Katja Schuurman weer in de rol van Frida zou kruipen, is het hoge woord er eindelijk uit: zo keert ook zij terug in de serie. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten? In gesprek met RTL Boulevard licht de actrice alvast een tipje van de sluier op.

"Ik speel natuurlijk nog steeds Frida. Maar Frida is wel heel erg veranderd", onthult ze. "In de eerste film, twintig jaar geleden, was Frida danseres in Costa, propper. Nou, twintig jaar later was ze moeder van een propper. Nu woont zij daar. En heeft ze eigenlijk meer het spirituele pad gevonden. En samen met Annick Boer hebben wij een retraiteplek, waar wij mensen van alle drukte, weer tot rust brengen. En dat doen we op heel etherische wijze. Het is vrij grappig en ik heb ook daarin echt een vriendin (Annick Boer, red.) gevonden. We hebben onwijs veel lol gehad om dat te spelen." Oeh, sounds good!

Showbizz
  • Instagram, Grazia archief
  • Costa!!