Channah Koerten over de band met haar moeder: ‘Veel beter’

In haar podcast praat ze samen met haar moeder openhartig over hun band.

In de podcast Grabbel en Gebbabel van Channah Koerten en Farja Farvardin babbelen ze elke week over alles wat er in hun leven is gebeurd. Dit keer was het echter een speciale aflevering, want Channahs moeder Annemarie was te gast. En trouwe luisteraars weten dat die band tussen moeder en dochter niet altijd even goed is geweest.

Relatie

Channah heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat de relatie met haar moeder soms weleens moeizaam was. Daar is sinds kort echter verandering in gekomen, zo vertellen ze beiden in de podcast.

“De band is eigenlijk heel veel beter”, begint Channah. Volgens Channah spraken de twee elkaar jaren geleden heel weinig “We spraken elkaar gewoon niet. (…) Dus voor mij was het ook eigenlijk een beetje dat ik dacht, ja weet je, het interesseert haar misschien ook gewoon niet.”

Afgewezen

De vork zat echter heel erg anders in de steel, zo blijkt. “We hebben daar uiteindelijk over gepraat, omdat mijn moeder dat aangaf. (…) Toen hebben we het er anderhalf uur goed over gehad. En toen bleek dat mijn moeder hetzelfde gevoel had bij mij. Dus dat zij ook dacht dat ik geen contact wilde. En dat is ook wel zo, hoor. In die tijd stond ik er ook wel zo in.”

“Ik voelde me heel erg afgewezen”, voegt Channahs moeder er dan aan toe. “Ik voelde dat heel erg. En ik had zoiets van, ze heeft helemaal geen behoefte aan mij. (…) Maar dat deed me best wel heel veel pijn. En ik heb toen naar jullie podcast geluisterd (…) en daar kwam dat allemaal in naar voren. Toen had ik zoiets van, nee, dit doet pijn. Dit gaat niet de goede kant op. Ik heb zelf geen contact met mijn ouders, en ik wilde dat absoluut voorkomen.”

Positieve invloed

“Ik wilde dat patroon niet herhalen”, geeft Annemarie dan toe. “Ik ben ook heel blij dat we gesproken hebben. Kijk, natuurlijk zijn we er nog niet, en zijn er misschien nog wel wat meer gesprekken nodig, maar ik denk wel dat de basis en de liefde er wel gewoon is. We hebben het ook heel gezellig weer nu, we kunnen lachen en ik vind het heel leuk om met de kinderen te zijn”, vervolgt ze trots.

“Ik moet ook wel zeggen dat Nordin (Channahs partner, red.) een hele positieve invloed heeft op Chan. Ik vind hem echt onwijs leuk. Ik vind hem heel lief voor haar, hij is heel behulpzaam en heel gezellig. Ik mag hem echt heel graag. En ik ben ook heel blij dat er nog een derde komt. Maar ik vind het wel een beetje vroeg om oma van drie te zijn, ik ben nog niet eens vijftig”, grapt ze dan nog. Ha!

Bron: Grabbel en Gebabbel | Beeld: Instagram @channahkoerten

Laatste nieuws