Dave Roelvink over terugval: ‘Op dat moment verloor ik uit het oog dat ik ziek was’

'Ik probeerde toch weer een keer een drankje omdat ik dacht: iedereen kan het. Waarom ik niet?'

Dave Roelvink verbleef een aantal maanden geleden in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om – na een terugval – wederom te herstellen van zijn verslaving. Inmiddels is hij een tijdje clean en gaat het beter met hem. Op Instagram vertelt hij nu openhartig over zijn terugval in een video.

Chronische ziekte

“Een terugval gebeurt op verschillende manieren”, begint Dave te vertellen in de video. “Voor mij persoonlijk is het gebeurd omdat ik stopte met de dingen doen die je moet doen”, geeft hij toe.

Hij vervolgt: “Verslaving, dat is een chronische ziekte waar je eigenlijk je medicatie voor zou moeten nemen. Maar voor verslaving is geen medicatie. De medicatie die wij hebben, is naar meetings gaan met andere verslaafden, jezelf met hen omringen en over het probleem praten. Zodat jij jezelf kan blijven herinneren wat je probleem is.”

Vergissing

Aan het begin deed hij dit zelf ook allemaal en ging het beter met hem, maar toch ging het op een bepaald moment mis. “Ik verloor uit het oog waarom ik me zo goed voelde. Nou, dat was dus omdat ik al die dingen deed.”

Hij legt uit dat veel verslaafden op den duur denken dat ze geen hulp meer nodig hebben. Dat is wanneer het vaak weer fout kan gaan. “Op een gegeven moment dacht ik dat ik het wel weer zelf kon. Ik ging alleen nog maar met oude vrienden om. Ik ging weer het uitgaansleven in en ik ging niet meer naar die meetings. En op dat moment verloor ik uit het oog dat ik ziek was. Ik ging daaraan twijfelen. Ik probeerde toch weer een keer een drankje omdat ik dacht: iedereen kan het. Waarom ik niet? En toen ben ik teruggevallen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Volgers van Dave uitten massaal hun steun in de comments. “Geloof me nou, als ik het kan, kan jij het ook, gap”, schrijft iemand. En: “Herkenbaar! Inmiddels bijna 2,5 jaar clean, dus het is echt mogelijk! You got this!”, reageert iemand anders.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws