Dave Roelvink maakt belangrijke beslissing: ‘Ik ga stoppen met draaien’

'Ik wil echt niet meer in deze valkuil trappen'

Dave Roelvink is langzamerhand weer back on track. Zo verbleef hij een aantal maanden geleden in Zuid-Afrika, om opnieuw te herstellen van zijn verslaving. En waar hij samen met ex-vriendin Jazzlyn een punt achter hun relatie hebben gezet, neemt hij van nóg een cruciaal ding in zijn leven afscheid.

Stoppen met draaien

In gesprek met RTL Boulevard praat de Roelvink-telg openhartig over zijn plannen voor de toekomst. Enne, daar is een ding wel meteen héél duidelijk. “Ik heb besloten om te gaan stoppen met draaien. Ik wil echt niet meer in deze valkuil trappen.”

Dave worstelde een tijd lang met een drank- en drugsverslaving. En waarna dat een lange tijd goed ging, kreeg hij afgelopen najaar toch een terugval. Daarna liet hij zich weer opnemen in een afkickkliniek. “Ik heb gezien dat het toch heel moeilijk voor me is. Daar is ook die terugval begonnen, bij die situaties.”

Anderen helpen

Echter, blijft de 29-jarige niet stilzitten. Zo maakte hij recent bekend op zijn Instagram dat hij zijn platform wat meer wil gaan gebruiken om andere mensen te helpen. Zo wil hij zijn volgers de komende tijd meer vertellen over ademhalingsoefeningen, meditaties en alles wat hem helpt in zijn eigen journey. “Ik ga jullie daarin meenemen en hoop dat jullie er ook wat aan hebben.”

Ondanks het feit dat Dave pas net weer in hersteld is, denkt hij mensen een handje te kunnen helpen. “Ik heb wel drie jaar in herstel geleefd, dus daar heb ik veel in geleerd.” Volgens hem is alleen stoppen met gebruiken echter niet genoeg. “Je moet jezelf gaan ontwikkelen. Je moet andere normen en waarden gaan creëren”, stelt hij.

Bron: RTL Nieuws, LINDA. Grazia archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws