Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dave Roelvink wil na eigen afkicktraject anderen helpen met verslaving

'Ik heb besloten om mijn platform wat meer in te gaan zetten om mensen te helpen'

Masters Expo 2021

Dave Roelvink verbleef een aantal maanden geleden in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om - na een terugval - wederom te herstellen van zijn verslaving. Inmiddels is hij een tijdje clean en gaat het, ondanks de verdrietige breuk met Jazzlyn, goed met hem. Vandaag plaatst hij een video op Instagram waarin hij vertelt dat hij graag anderen zou willen helpen met hun verslaving.

Anderen helpen

In een video op Instagram bedankt Dave zijn volgers voor de steun die hij heeft ontvangen naar aanleiding van zijn afkicktraject. Hier zaten ook veel berichten van lotgenoten tussen, en om die reden heeft hij besloten daar wat mee te gaan doen. ''Daarom heb ik eigenlijk besloten om mijn platform wat meer in te gaan zetten om mensen te helpen", aldus de Roelvink-telg. Zo wil hij zijn volgers de komende tijd meer vertellen over ademhalingsoefeningen, meditaties en alles wat hem helpt in zijn eigen journey. "Ik ga jullie daarin meenemen en hoop dat jullie er ook wat aan hebben."

Ondanks het feit dat Dave pas net weer in herstel is, denkt hij mensen een handje te kunnen helpen. "Ik heb wel drie jaar in herstel geleefd, dus daar heb ik veel in geleerd." Volgens hem is alleen stoppen met gebruiken echter niet genoeg. "Je moet jezelf gaan ontwikkelen. Je moet andere normen en waarden gaan creëren", stelt hij.

Verslaving

De reacties waar Dave het in zijn video over heeft, volgden op de post die hij na zijn opname plaatste op Instagram. "Ik ben terug, en ik wil graag iedereen bedanken voor de mega lieve berichten die ik heb ontvangen", begon de dj zijn bericht destijds. "De afgelopen weken heb ik me ontzettend gesteund gevoeld tijdens mijn herstelproces."

"Na 2,5 jaar zonder drank en drugs ben ik gestopt met het investeren van tijd en het toepassen van tools die me hielpen clean te worden", legde hij uit. Dave schreef toen ook dat hij zich een tijdje goed voelde en daarom dacht dat hij op eigen kracht wel weer beter kon worden. Dit bleek niet het geval te zijn. "Dat was een grote vergissing die tot een terugval heeft geleid."

"Verslaving is een erkende chronische ziekte die toeslaat als je niet waakzaam blijft", vervolgde Dave zijn post. Het is een levenslange strijd en geen tijdelijk iets, benadrukte hij. Tijdens zijn verblijf in de afkickkliniek heeft Dave gezien hoeveel mensen met verslaving kampen en hoeveel daarvan niet weten hoe ze met die situatie moeten omgaan. "Na het herstellen van mijn eigen basis zal ik me nog meer inzetten om zoveel mogelijk mensen te helpen met dit probleem", sloot hij zijn bericht toen af. Enne, dat is dus precies wat hij nu gaat doen!

Bron: Instagram @daveroelvink, Archief Grazia | Beeld: NL Beeld, Instagram

Showbizz
  • 2021, November 20. RAI, Amsterdam, the Netherlands. Masters Expo. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers