Rijk Hofman emotioneel bij broer Sam: ‘Het leven is gewoon zwaar’

De presentator is eerlijk over zijn mentale struggles.

Rijk Hofman is niet helemaal happy op dit moment. In de nieuwste aflevering van zijn podcast Broers, die hij samen met broer Sam Hofman maakt, vertelt hij eerlijk dat hij een ‘slechte dag’ heeft.

Denk jij aan zelfdoding? Neem gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0800-0113. 

Verdriet

Meteen aan het begin van de podcast vertelt Rijk eerlijk dat hij een ‘slechte dag’ heeft. “Wat voel je dan nu?” vraagt zijn broer Sam. “Verdriet. Het leven is gewoon zwaar”, deelt Rijk. De presentator heeft vaker aangegeven dat hij zich erg down kan voelen.

In de aflevering vertelt Rijk dat hij ‘bijna elke dag’ aan zelfmoord denkt. “Ik denk niet aan zelfmoord plegen. Ik wil niet zelfmoord plegen”, benadrukt hij. “Ik denk gewoon heel vaak: wil ik nu stoppen met leven? Ja. Ga ik stoppen met leven? Nee.” Heftig!

Ups en downs

Voor zijn mentale gezondheid bezoekt Rijk een psycholoog. “Die ups en downs, dat had ik dus. Tot ik heel lang in een down kwam, dat was mijn depressie. Daar kwam ik uit en toen had ik weer ups en downs”, vertelt hij. Uit angst voor een nieuwe depressie, is Rijk voorzichtig gaan leven door niemand meer te vertrouwen. Dat haalt echter ook alle vreugde uit het leven voor de presentator.

“Daar ben ik de laatste driekwart jaar uit aan het komen door wel weer ups en downs te hebben, wat gezond is. Dat zijn dus wel meer onzekere momenten en that’s fine“, stelt hij. “Dat had ik net even en dat is nu weer voorbij eigenlijk.”

Bron: Broers, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws