Hoe leuk! Prinses Ariane vertrekt na de zomer naar het buitenland

Het jongste A'tje slaat haar vleugels uit.

Ciao bella! De Oranjes delen vandaag ontzettend leuk nieuws omtrent prinses Ariane. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zal na de zomer namelijk vertrekken naar Italië om daar haar school af te maken.

Internationale allure

De drang om in het buitenland te gaan studeren heeft Ariane niet van een vreemde. Willem-Alexander heeft zelf ooit in Wales gestudeerd aan het United World College – inderdaad, de plak waar haar zus, prinses Alexia, op dit moment hard bezig is met haar examens. Een studieperiode in het buitenland is bij de royal kroost dan ook geen nieuwe keuze! Toch slaat het jongste A’tje een iets andere weg in dan haar vader en zus. Zij zal namelijk niet naar de prestigieuze kostschool in Wales gaan, maar trekt in plaats daarvan naar Italië!

Ander pad

Een kort bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst meldt vandaag: “Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ariane der Nederlanden vervolgt na de zomer haar middelbareschooltijd aan het United World College Adriatic in Italië. Zij zal daar op gaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.”

Op dit moment zit HKH in de vierde klas van het Haagse gymnasium Sorghvliet, waar ook haar zussen hun middelbareschooltijd (deels) hebben doorgebracht. Hoewel Ariane met haar keuze voor de Italiaanse kostschool net een ander pad bewandelt dan haar vader en zus, is het UWC Adriatic wel gelieerd aan de Walese kostschool. Ook Ariane kan dus uitkijken naar een aantal uitdagende jaren, waarin zij haar standaard-schoolklusjes moet combineren met een hoop vrijwilligerswerk.

Bella Italia

De Italiaanse boarding school waar Ariane na de zomer begint, is gelegen aan de kust in het noordoosten van Italië. Om precies te zijn in het dorpje Duino, vlak bij de grens met Slovenië. Hier zal de prinses mengen met zo’n 180 leerlingen uit alle windstreken. Helemaal royally approved, natuurlijk, want als royal kun je maar beter voorbereid zijn op een hoop internationale contacten. Enne, op deze manier is dat natuurlijk helemaal leuk. Veel succes, Ariane!

Bron: RVD, Beau Monde | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws